Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
January, 2013

Draugs no Indijas 117

Iepazīstieties ar Padmaraj Nidagundi jeb Raju. Viņš ir no Indijas un jau otro gadu studē RTU datorzinātņu maģistrantūrā. Rajs ir dažādu forumu īpašnieks Indijā, bloggeris un lielākais ārzemju Draugiem.lv fans, ar kuru esmu iepazinusies - izpētījusi šo rindu autore Jūlija Gifford, kura pati pārcēlās no Kanādas uz Latviju, lai šeit studētu un strādātu.

Rajs jūtās labi Latvijā un viņš ir pacenties iemācīties latviešu valodu

Kā jau tehnoloģiju piekritējs Rajs bija domājis doties studēt uz kādu valsti, kur tehnoloģijas dominē. Prātā viņam pat nenāca Latvija (bija domājis par Igauniju, Franciju), bet tad latviete Indijā sastāstīja, ka  Latvijā tehnoloģiju industrija ir ļoti attīstīta. Viņu piesaistīja Rīgas Tehniskās Universitātes prestižā un bagātīgā pieredze. Tā viņš arī devās šurp. Rajs jūtas labi Latvijā. Šeit viņam ir daudz draugu un viņš ir iemācījies latviešu valodu, apmeklējot LU rīkoto “Couple Learning” programmu. Tur viņš no latvieša mācās latviešu valodu un, savukārt, latvietim māca savu dzimto valodu – hindi. Lai spētu ar daudzajiem draugiem uzturētu kontaktu, ir izveidojis savu profilu portālā Draugiem.lv.

Rajs ir izrādījis lielu interesi par mūsu vietējo portālu. RTU karjeras dienās viņš viesojās birojā Mārupē un bija visaktīvākais jautātājs. Vēlāk viņš ar kursa biedriem apciemoja vēlreiz mūsu biroju un pēc tam uzrakstīja bloga ierakstu, mudinot citiem ārzemniekiem apskatīt un novērtēt draugiem.lv sniegumu.

Izlasi bloga ierakstu: Draugiem Vs Facebook (angļu valodā)
Rajs un Lāčplēsis

Prasot, kas tieši viņam patīk, Rajam ir vairākas atbildes. Pirmkārt, viņam bija izbrīns par mūsu eksistenci. “Kā tik maza valsts var noturēties pret tādu milzi kā Facebook?” viņš jautāja. Mūsu eksistence jau vien bija viņa acīs ir kā vērā ņemams sasniegums. Viņaprāt, viens pluss, ar ko mēs, mazie oranžie, izceļamies, ir mūsu daudzās funkcionalitātes. Mēs, iespējams, ka to pietiekami nenovērtējam, bet mums vajadzētu priecāties par mūsu vieglo piekļuvi mūzikai, iespēju rakstīt dienasgrāmatas, izgreznot mūsu profilus ar skaistām ādiņām un atviegloto maksāšanas kārtību. Viņaprāt, šīs nianses to padara par interesantāku portālu lietotājiem.

Jautāju viņam, ko viņš teiktu citiem ārzemju studentiem, kuri neizmanto Draugiem.lv. Rajs ieteiktu pamēģināt, jo tas ir pilnīgi nepieciešami, lai spētu integrēties Latvijas sabiedrībā, uzturēt draudzību ar latviešiem. Latvijā, bez reģistrēšanās portālā, nevar iztikt. Uz jautājumu par iemesliem, kāpēc  vairāk ārzemnieku neizmanto Draugiem.lv, Rajs min to, ka viņi nesaprot ko darīt, atnākot uz portāla pirmo lapu. Viņi nesaprot, ka ieeja tikai ar ielūgumiem. To viņš uztver kā vienīgo mīnusu, tomēr piebilst, ka Draugiem.lv ir labas lokalizētas opcijas tieši vietējam tirgum un citiem būs grūti konkurēt, kamēr viņi neizstrādā lokalizētu variantu.

483 users like it

More