Bio

Elõször 2004-ben jött az ötlet Csontostól és Gy.D- tõl, hogy bármi áron, de összeszedjenek egy zenekarra való zenészt. Tudták, hogy van Szõdligeten egy gitáros, akit Gy.D. már régebbrõl ismert. Õ nem volt más, mint Csülök, akinek tetszett a terv, és hamar taggá vált. Szotyi ugyancsak egy régi barát volt, gondoltuk ki próbálhatnánk ének tudását. Oti és Tündi is ismerõseink közül kerültek ki. Így 2004 végén megalakult a Sárkányszív nevû zenekar.

Tagok:
ének- Szabó Dávid (Szotyi)
basszus- Csontos Péter (Csontos)
szóló gitár: Várszegi Attila (Csülök)
gitár: Csontos Otília (Oti)
szinti(csak 1-2 alkalommal volt): Tosér Tündi
dob: Gyetvai Dániel(Gy.D.)

De ez a zenekar nem volt hosszú életû. 2005 elején feloszlott. Ekkor aztán mindenki ment, amerre látott.

2005 augusztusában Gy.D. elhatározta magát, hogy nem hagyja ezt annyiban; Próbáljuk meg még egyszer. A Szigeten egy régi jó ismerõsével, Soltész Attilával találkozott, és mondta neki, hogy kéne valaki az énekes posztra. Õ azt felelte, benne van, próbáljuk ki. Szeptemberben el is kezdõdtek a próbák. Már csak ritmus gitáros hiányzott. Aztán kiderült, hogy a társaságban van még valaki aki nagyon remekül gitározik. Ez a személy Krisz volt. Megkérdeztük van- e kedve hozzá? Igennel válaszolt. A zenekar név ekkor Ophidius volt.

Tagok:
Ének: Soltész Attila
Szóló gitár: Várszegi Attila (Csülök)
Gitár: Lantos Krisztián (Krisz)
Basszus: Csontos Péter (Csontos)
Dob: Gyetvai Dániel (Gy.D.)

De sajnos Attila hangja nem illett az együttes stílusához, így elbúcsúztunk tõle. Igen, megint jól kezdett állni a szénánk. Nincs énekes, és zenekar név sincs, mivel azt is Attila találta ki, és vele együtt távozott is. Éppen ekkor történt, hogy egy próbán Krisz elkezdett csak úgy énekelni. Mindenkinek leesett az álla, és ledöbbentünk, hogy nem vettük észre, hogy milyen jó hangja van. Feldobtuk, hogy mi lenne, ha énekelne. Nagy nehezen, de belement. Rengeteg munka, és erõfeszítések árán végre összejött egy zenekar. 2005 Decemberétol megalakult a Steroid!

Gitár+ének: Lantos Krisztián (Krisz)
Szóló gitár: Várszegi Attila (Csülök)
Basszus: Csontos Péter (Csontos)
Dob: Gyetvai Dániel (Gy.D.)

Feldolgozásokkal kezdtünk, de mára már csak keveset játszunk, inkább a saját számainkon van a hangsúly. A stílus irányzat sajátos hardrock- metálra alakult ki. Azt állítják hallgathatók. De ezt Ti döntitek el. 2006-ben három sikeres koncertünk volt. Bár az elsõ nem volt leányálom, de hát kinek az az elsõ koncert? De azóta is már volt egy-két jó koncertünk, és reméljük még lesz is sok! Novák Árpád(Aquincum zenekar) barátunk által sikerült kapcsolatokat is szereznünk, ezt nagyon köszönjük neki. 2006 vége felé nagyon jó barátságot kötöttünk az Anxius zenekarral, és nagyon sokat köszönhetünk nekik. Ezt nagyon köszönjük szépen nektek! A zenekar jelenleg is aktívan mûködik, és a jelenlegi helyzet szerint haladunk felfelé a létrán. Íródnak a saját számok teljes gõzzel. Egyre több zenekarral kötünk barátságot, és sok jó embert sikerül megismernünk (meg rosszat is egyaránt). Lassan Stúdióba is vonulunk, és megpróbálkozunk az elso nagylemezzel. De persze nincs kizárva elotte egy Demo se. Úgy tömören ennyi a zenekar történelem.
A névrol pár szót:
Sokan teszik fel azt a kérdést, hogy miért az a nevünk hogy Steroid? A válasz egyszeru:
1. Az angol-magyar szótár amikor kinyílt, és csukott szemmel rámutattunk egy szóra ez jött ki belole. 2. További magyarázat: doppingoljuk a népet, és túl sok hallgatás esetén függoséget okozhatunk. Tömören ennyi. Megnyugtatunk mindenkit, hogy illegális szerekhez semmi közünk.

Üdvözlettel: a zenekar 2007

Members

Péter

basszusgitár

Attila

gitár

Nearest events

Open in a new window

Music