Salons-veikals "Ahilejs"

Share

Podoloģija

Izmantojot modernākās pēdu aprūpes iekārtas, instrumentus un augstas klases izejvielas, sniedzam problemātisku un/vai bojājumu skartu pēdu novērtēšanu, ārstēšanu, aprūpi un rehabilitāciju. Katram klientam tiek izveidots individuāls pēdu aprūpes plāns, izvēloties nagu struktūrai un kāju ādai atbilstošu apstrādes tehnoloģiju. Vienlaikus podologs apmāca klientus veikt brūces pašaprūpi, sniedz konsultācijas par kāju nagu un pēdu ādas kopšanu mājas apstākļos, kā arī veselību veicinošu un saglabājošu aktivitāšu nepieciešamību.

Ārstnieciskā pēdu aprūpe (ārstnieciskais pedikīrs)
Atšķirībā no klasiskā jeb higiēniskā pedikīra, kas ir piemērots pilnīgi veselām kājām, ārstnieciskā pedikīra mērķis ir pareiza pēdu kopšana un atveseļošana. Ārstnieciskā pedikīra procedūras laikā tiek izmantoti tikai specializēti ārstniecības līdzekļi, vienreizēji darba piederumi, tiek atveseļotas problemātiskās kājas. Atšķirībā no klasiskā pedikīra ārstnieciskajā pedikīrā neizmanto vanniņas – pēdas netiek mērcētas ūdenī. Pēdu ādu un nagus apstrādā ar sauso pedikīra aparātu un speciālām vīlītēm, lieto pīlinga krēmu, speciālas attīrošas želejas un kāju maskas.
Cena: 8 - 10 Ls
Procedūras ilgums: 45 - 90 min


Nagu apstrāde
Aparāta pedikīrs veseliem nagiem.
Cena: 4 - 5 Ls
Procedūras ilgums: 30 min


Hiperkeratozes (uzstaigājumu) apstrāde

Hiperkeratoze ir ādas raga slāņa sabiezējums, kas lokalizējas uz pēdām, pirkstiem un pirkstu starpām. Šādi ādas sabiezējumi ir normāla ādas aizsargreakcija uz mehānisku ādas kairinājumu, ko visbiežāk rada nepiemēroti apavi, dažādas blakus saslimšanas un jebkuras pēdas anatomiskās deformācijas. Hiperkeratoze visbiežāk ir sastopama cukura diabēta pacientiem un cilvēkiem ar adipozitāti (aptaukošanos). 

Hiperkeratozes likvidēšana ir nepieciešama, lai ar laiku nerastos komplikācijas, piemēram, pēdu plaisāšana, kas automātiski pārvēršas par ieejas vārtiem infekcijai, no tā attiecīgi rodas brūces, čūlas utt. 

Hiperkeratozes ārstēšanai izmantojam sauso aparāta pedikīra metodi – sabiezējusī āda tiek vīlēta ar dažādiem frēzes uzgaļiem. Pēc procedūras sniedzam pacientam izglītojošu informāciju par pareizu pēdu kopšanu un katram pacientam piemērojam individuālu ārstēšanu.

Cena: 5 - 10 Ls
Procedūras ilgums: 30 - 60 min


Ieauguša naga korekcija

Ieaudzis nags ir naga plātnītes sānmalas iespiešanās zem naga valnīša vai naga valnītī radot tur iekaisumu. Nags kļūst sāpīgs un uztūcis, tādējādi radot lielu diskomfortu staigājot. Ieauguša naga korekcija un ārstēšana ir nepieciešama, lai atbrīvotu pacientu no sāpēm un nags nepārietu smagākā stadijā. Ieauguši nagi rodas no nepareizu apavu valkāšanas, nagi ir nepareizi griezti, iedzimtības faktors, liekais svars (spiediena rezultātā), pēdu deformāciju un nagu traumatizācijas rezultātā. Visbiežāk ar ieaugušiem nagiem sastopas jaunieši, vidēja vecuma un veci cilvēki.

 Procedūras laikā ar korekcijas stangām tiek izgriezti nagu stūrīši, ar elevatoru pārbauda un iztīrīta nagu sānu malas, tad uzklāj „Betadine” ziedi – antiseptisku līdzekli ar plašu antibakteriālās darbības spektru pret baktērijām, vīrusiem, sēnītēm un protozojiem. Viena no veiksmīgākajām nagu korekcijas metodēm ir skavu uzstādīšana uz naga, kuras mērķis ir panākt „taisna” naga efektu, mazināt spiedienu uz valnīti un nepieļaut atkārtotu nagu ieaugšanu. Pēc procedūras speciālists sniedz konsultācijas par pareizu nagu kopšanu.

Cena: 4 - 10 Ls
Procedūras ilgums: 15 - 30 min


Varžacs apstrāde

Varžacs ir spirālveida ādas raga slāņa sabiezējums (hiperkeratoze), kas sākumā ir ļoti maza izmēra, vēlāk izplatās lielāks. Varžacs rodas, ja āda tiek mehāniski kairināta kādā noteiktā vietā, tādā veidā āda cenšas sevi pasargāt un izveido sāpīgu sacietējumu. Parasti varžacs ir novērojama vidēja vecuma un veciem cilvēkiem. Bieži vien varžacs rodas nepiemērotu apavu un pēdas deformāciju dēļ. 

Podologs varžacs ārstēšanā izmanto frēzes, ar kuru palīdzību tiek apstrādāta un izurbta tās sakne. Veiksmīgas ārstēšanas rezultātā ir jānovērš spiediens uz noteikto vietu, un, to var izdarīt nomainot apavus un piemērojot katram pacientam individuālu ortopēdisko zolīti.

Cena: 4 - 5 Ls
Procedūras ilgums: 15 - 40 min


Vienas kārpas apstrāde

Kārpa ir labdabīgs ādas un gļotādas veidojums, kuru izraisa cilvēka papilomas vīruss. Tas iekļūst organismā caur ādas iegriezumu, plaisu, nobrāzumu vai citu veidu ādas bojājumiem. Visbiežāk ar kārpām slimo bērni, jaunieši un cilvēki ar pavājinātu imūnsistēmu. Tā kā kārpas ir lipīgas, tās obligāti ir jāārstē. 

Kārpas tiek apstrādātas mehāniski – ar skalpeli noņem biezo virskārtu un pēc tam uz bojātās vietas uzliek 25% sudraba nitrāta šķīdumu vai līdzekli „Gornij Čistotel”. Procedūru ir ieteicams atkārtot divas līdz četras reizes ar pusotru līdz divu nedēļu intervālu. Pacientam pēc apstrādes jālieto pēdu dezinficējošs līdzeklis, lai nepieļautu jaunu kārpu veidošanos.

Cena: 2 - 10 Ls (pirmreizējā)
Cena: līdz 5 Ls (atkārtotā)
Procedūras ilgums: ~ 10 min


Nagu sēnītes apstrāde, ārstēšana

Onihomikoze ir nagu sēnīšu infekcija, ko izraisa nejauša infekcijas nokļūšana nagos caur sīku plaisu. Ar onihomikozi var inficēties sabiedriskās vietās (pirtīs, baseinos, saunās). Biežākie inficētāji ir Trichophyton mentagrophytes sēnītes, kas bieži sastopams sportistiem. Inficētie nagi kļūst nedabiski dzelteni vai brūnganīgi – tie ir trausli, drupani un biezāki nekā parasti. Ja sēnīte netiek ārstēta, tad ar laiku viens inficētais nags pāriet uz pārējiem nagiem, iesaistot arī roku nagus un ādu. Onikomikoze bieži ir novērota sportistiem, cilvēkiem ar pavājinātu imunitāti, tiem, kuri apmeklē sabiedriskās vietas, nelietojot speciālās čības, gados veciem cilvēkiem, tiem, kuri neievēro personīgo higiēnu, cukura diabēta pacientiem u.c. 

Podologs veic mehānisku nagu apstrādi izmantojot smilšpapīra un dimanta frēzes. Ar elevatora palīdzību tiek iztīrīti irdenie audi no nagu sānu malām un uzklāta „Betadine” ziede. Pēc procedūras pacientam ir jālieto lokālās ziedes ar antifungālu iedarbību. Ja sēnīte nav sākuma stadijā, tad pozitīva rezultāta sasniegšanā obligāti ir jālieto iekšķīgie pretsēnīšu līdzekļi kombinācijā ar ziedēm.

Cena: 2 - 10 Ls
Procedūras ilgums: 10 - 45 min


Čūlu ārstēšana, brūču pārsiešana

Čūlas ir ilgstošs ādas vai gļotādas defekts bez manāmām dzīšanas pazīmēm. Šādu bojājumu var radīt mehāniski kairinājumi, perifēriskās asinsrites traucējumi, perifērisko nervu bojājumi, kas bieži vien ir sastopami cukura diabēta pacientiem kā komplikācija. Ja šie bojājumi pastāv ilgāku laiku, izveidojas čūlas. Čūlu virsmu veido granulācijas audi, kas nosegti ar pelēcīgām plēvēm. Parasti, pastāvot čūlai, pievienojas arī strutojošā infekcija, kas sekmē audu nekrotiskos procesus un traucē to sadzīšanu. 

Podologs ar knaibļu palīdzību atbrīvojas no nekrotiskajiem audiem, brūci attīra un apstrādā ar „Curiosin” gēlu. Pie strutainām brūcēm podologs izmanto sauso pārsēju – kseroforma pulveri. Pacientiem tiek noteikta nākamā pārsiešanas reize. Atkarībā no brūču veida, katram pacientam tiek izveidots individuāls aprūpes plāns.

Cena: Ls
Procedūras ilgums: min


Pēdu pārbaude, podologa konsultācija

Ne tikai pacientiem ar nopietnām problēmām vajag apmeklēt podologu. Konsultācijas laikā speciālists pastāstīs, kā pareizi kopt pēdas, kas ietekmē to veselību un, protams, kā novērst sēnīšu saslimšanas. Speciālists palīdzēs pareizi izvēlēties kāju kopšanas kosmētiku, pastāstīs, kā šie līdzekļi iedarbojas.

Cena: 2 Ls
Procedūras ilgums: 15 min