LU Sociālo zinātņu fakultāte (LU SZF)

Share

Iepazīsties ar mūsu studiju programmām

ATRODI!
Bakalaura studiju programma "Informācijas pārvaldība"

Mūsdienās gudrs un veiksmīgs nav tas, kurš zina visu, bet gan tas, kurš zina, kur vajadzīgo meklēt. Tāpēc programma Informācijas pārvaldība sniedz Tev neatņemamus informācijas meklēšanas un navigācijas rīkus, kas palīdzēs jebkurā dzīves jomā un situācijā. Ar tiem Tu spēsi atrast informāciju, atlasīt un organizēt to, apmācīt citus un apgūt jauno pats vienā no dinamiskākajām nozarēm pasaulē. No šī brīža Tu esi ne tikai modernākais informācijas meklētājs, bet gan atradējs, tā, ka apjukt un nezināt vairs nav iespējams!

Ko tu iemācīsies?

Pārzināt dažādus informācijas avotus un novērtēt to kvalitāti, meklēt informāciju datubāzēs, internetā un citur (saprotot, kur to var izdarīt visātrāk). Iemācīsies arī pats veidot datu bāzes, interneta vietnes, uzturēt un pārvaldīt bibliotēku un citu institūciju informāciju un dokumentus, veikt pētījumus un palīdzēt citiem.

Kur varēsi specializēties?

Informācijas pārvaldībā vai bibliotēku krājumu pārvaldībā.

Kur varēsi strādāt?

Visās valsts un komercstruktūrās, kurās meklē, atlasa, organizē un izplata informāciju, kā arī bibliotēkās un informācijas centros, gan apkalpojot klientus, gan arī veidojot un uzturot informācijas sistēmas. 

Kāpēc studēt tieši pie mums?

Jo mums ir pašiem sava mūsdienīga, plaša un pieejama bibliotēka ar visām nepieciešamajām datu bāzēm, regulāri notiek semināri, konferences un lekcijas ar ārzemju un pašmāju vieslektoriem, turklāt katru gadu mēs dodamies uz starptautisko bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes simpoziju BOBCATSS un esam nodibinājuši arī savu Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu sekciju, kam ir viens no aizraujošākajiem blogiem!


ANALIZĒ!

Bakalaura studiju programma "Socioloģija"

Vai Tev patīk vērot cilvēkus? „Iekāpt citu cilvēku kurpēs” - izprast viņu domu gaitu un rīcības motīvus? Saprast, kā un kāpēc mēs dzīvojam kopā, lai gan mūsu intereses un uzskati ir tik dažādi? Zināšanas par sabiedrību ļauj izprast un prognozēt dzīves attīstības tendences un pagātni, ieskatīties nākotnē un spogulī, kas rāda mūsu visu kopīgo tēlu. Socioloģija ļaus Tev ne tikai zināt, bet saprast, ne tikai runāt, bet spriest, ne tikai skatīties, bet saskatīt un spert pirmo soli pa karjeras kāpnēm!

Ko tu iemācīsies?

Saprast sociālos, politiskos un ekonomiskos procesus sabiedrībā, kā arī savu un citu cilvēku vietu tajos. Tu radīsi izpratni gan par sociālo zinātņu un socioloģijas pamatiem, gan arī par konkrētām sociālajām problēmām un mūsdienu sabiedrības attīstības jautājumiem.

Kur varēsi specializēties?

Ekonomikas socioloģijā, sociālajā antropoloģijā, sociālajā politikā vai sociālā darba organizācijā

Kur varēsi strādāt?

Ministrijās un pašvaldībās (referents, speciālists, nodaļas, departamenta direktors), lielākajās socioloģisko pētījumu firmās (Factum, SKDS, TNS Latvija u.c.) par projektu vadītāju, kā arī par pētnieku un docētāju akadēmiskajās iestādēs.

Kāpēc studēt tieši pie mums?

Mūsu nodaļa turpina senāko socioloģijas studiju tradīciju valstī, un te ir visi labākie, augstākās kvalifikācijas socioloģijas speciālisti Latvijā. Studiju procesā piedalās lielāko socioloģisko pētījumu firmu- SKDS un Factum- darbinieki, un Tu vari iesaistīties dažādos pētījumos un izmantot Latvijā vislabāk nokomplektēto sociālo zinātņu bibliotēku, kā arī vērtīgākās datu bāzes.


RADI!

Bakalaura studiju programma "Komunikācijas zinātne"


Komunikācija, informācija un mediji ir kļuvuši par mūsu ikdienas svarīgāko daļu. No vienas puses, izteikties un paust savu viedokli šobrīd ir vieglāk kā jebkad. No otras puses – izcelties, pateikt ko vērtīgu, atrast svarīgo un pašam par tādu kļūt, ir grūtāk nekā iepriekš. Tāpēc programma Komunikācijas zinātne ļaus Tev mācīties no labākajiem Latvijas un pasaules piemēriem, iemācīs atrast vērtīgāko, analizēt un paust to citiem tā, lai viņi vēlētos sekot... ne tikai Tavām sarunām sociālajos tīklos, bet arī darbiem, piemēram un sasniegumiem.


Ko tu iemācīsies?

Izprast komunikācijas procesus, kritiski tos novērtēt, analizēt, kā arī ietekmēt. Tu iemācīsies iegūt visu nepieciešamo informāciju, lai veidotu savu unikālo viedokli un spētu to kvalitatīvi, pamanāmi un radoši izpaust masu medijos.


Kur varēsi specializēties?

Reklāmā, sabiedriskajās attiecībās, žurnālistikā, mediju studijās, multimediju producēšanā un integrētās komunikācijas studijās.

Kur varēsi strādāt?

Gandrīz visur, bet galvenokārt - Latvijas un starptautiskajos mārketinga, sabiedrisko attiecību un reklāmas uzņēmumos, televīzijās, radio, presē un interneta medijos, valsts, pašvaldību un uzņēmumu nodaļās, kas nodrošina komunikāciju ar partneriem, klientiem un sabiedrību.

Kāpēc studēt tieši pie mums?

SZF ir spēcīgākie un atpazīstamākie pasniedzēji visās apgūstamajās jomās, kas ieliks Tev ne tikai spēcīgus akadēmiskos pamatus un zināšanas, bet dalīsies ar Tevi arī savos praktiskajos atklājumos un pieredzē. Savas jauniegūtās presmes varēsi likt lietā radošos un praktiskos darbos, izpausties multimediju studijā, fakultātes televīzijā un reklāmas aģentūrā, dažādos medijos un tikties ar pasaulē un Latvijā atzītiem komunikācijas speciālistiem.


IETEKMĒ!

Bakalaura studiju programma "Politikas zinātne"

Katram no mums noteikti ir nācies atrasties pie kāda radu, draugu vai kaimiņu galda, kad tiek sāktas runas par politiku...viedoklis ir katram, bet zināšanas, izpratne un spēja ko mainīt – retajam. Tāpēc šī programma ir domāta tiem retajiem un unikālajiem cilvēkiem, kas vēlas nevis runāt, bet spriest, nevis vērot, bet ievērot un vairot nevis runas, bet izpratni, un sniegt vērtīgas prognozes par to, kas notiek valstī un pasaulē. Vēlies strādāt ES? Studē politikas zinātni LU! Vēlies strādāt Latvijā - studē politikas zinātni LU!


Ko tu iemācīsies?

Izprast sabiedrībā, Latvijā, ES un pasaulē notiekošos procesus, prognozēt tos, vadīt un ieviest ES finansētus projektus, plānot un organizēt savu un iestāžu darbu, veidot nozares politiku un gatavot rīcībpolitikas dokumentus.

Kur varēsi specializēties?

Starptautiskajā politikā, publiskajā politikā un pārvaldē, Eiropas studijās.

Kur varēsi strādāt?

ES institūcijās, visu līmeņu valsts iestādēs (Saeimā, ministrijās), sabiedriskajās organizācijās, partijās un dažādos fondos, privātajā sektorā (bankās, konsultāciju biznesā, firmās), pašvaldībās. Tu varēsi būt deputāts, pasniedzējs, diplomāts, konsultants, biroju vadītājs, kompāniju īpašnieks utt.

Kāpēc studēt tieši pie mums?

Jo SZF pasniedzēji ir sabiedrībā atpazīstamākie politisko procesu komentētāji un savas jomas speciālisti. Studiju laikā Tev būs iespēja klausīties gan Latvijas, gan pasaules līmeņa politiķu, diplomātu, ekspertu un vieslektoru lekcijas, kas nozīmē interesantas, dinamiskas un mūsdienīgas studijas, kā arī konkurētspējīgu darbu un atalgojumu nākotnē.



Sīkāk ar studiju programmām iepazīties vari mūsu mājaslapā: http://szf.lu.lv/lat/nac-studet/studiju-programmas/;)