Manikirs un Pedikirs

Share

Par skropstām

Vai pieaudzētas skropstas kalpo ilgi?

Jaunas skropstas dzīvo tikai 25-30 dienas. Taču amerikāņu kosmetologi - ārsti turpina veiksmīgi izstrādāt uzliekamās skropstas ilgākai nēsāšanai - tās turēsies uz plakstiņiem vairāk par mēnesi. Kosmetologi ir pārliecināti, ka tālāka tehnoloģiju uzlabošana diez vai uz ilgu laiku pagarinās to kalpošanas ilgumu. Jo dabīgās skropstas arī nav ilgstošas. 3-4 nedēļu laikā tās izaug līdz savam maksimālajam garumam un izkrīt, atbrīvojot vietu jaunām skropstām. Protams, kopā ar dabīgajām skropstām izkrīt arī mākslīgās, jo ir piestiprinātas pie tām.

No kā baidās pieaudzētas skropstas?

Eļļas. Ja iesmērēsiet augšējos acu plakstiņus ar eļļu, tad pieaudzētās skropstas nokritīs kā rudens lapas. Tāpēc parasta augu eļļa ir pats parastākais un pareizākais veids, kā noņemt pieaudzētas skropstas mājas apstākļos. Ar šādu mērķi vakarā ir jāiesmērē eļļa uz plakstiņiem un jāatstāj pa nakti, tad no rīta jūsu pieaudzētās skropstas būs vai nu uz vaigiem vai spilvena.
Neizmantojiet taukainos krēmus, jo ne tikai eļļa, bet arī jebkuri tauki izšķīdina līmi.
Nevajadzētu berzēt acis, kuras ir izrotātas ar mākslīgām skropstām. Pieskarties acīm vajadzētu loti prātīgi un labāk tikai divas reizes dienā, mazgājot seju no rīta un vakarā.
Trauslas skropstas baidās no hlorēta ūdens, kas ir baseinos un arī no sāļa jūras ūdens, tāpēc peldētājas skropstu skaistumu saglabās tikai dažas dienas.
Arī kosmētika saīsina pieaudzēto skropstu mūžu. Vakarā, kad mēģināsiet noņemt no skropstām krāsu ar ūdeni vai speciāliem kosmētiskiem līdzekļiem, mākslīgās skropstas kritīs ārā. Vienīgi nav nepieciešamības izmantot tušu, jo jūsu jaunās skropstas tāpat izskatīsies nevainojami labi.
Vai pieaudzēt skropstas ir kaitīgi?

Veselām acīm ar normāla ādas tipa plakstiņiem mākslīgās skropstas nevar kaitēt.

Kad jāpiesargās un kāpēc?

Cilvēkiem, kuri cieš no alerģijām. Protams, līme un skropstas iziet speciālas dermatoloģiskas un oftalmoloģiskas pārbaudes un nepatīkamo blakus parādību risks ir samazināts līdz minimumam. Bet pēdējā laikā pieaug cilvēku skaits, kuri cieš no alerģijām pret dažādiem ārējiem faktoriem. Tas nenozīmē, ka visiem, kas cieš no alerģijām, ir jāatsakās no mākslīgajām skropstām. Vienkārši sākumā ir jāmēģina pielīmēt divus – trīs matiņus, lai pārliecinātos, ka ne matiņi, ne līme neizraisa iekaisumu un sārtumu.
Pasaudzējiet novājinātas un ārā krītošas skropstas. Nav grūti iedomāties, kas notiks ar tām, ja tiks pārklātas ar darvu – līmi.
Cietīs arī skropstas dāmām ar sausu plakstiņu ādu – jo tāda tipa ādai ir nepieciešama ikdienas taukaina barošana. Atsakoties no krēmiem, var iegūt jaunu grumbu tīkliņu ap acīm.
Taukainai ādai mākslīgie matiņi nekaitēs, bet turēsies tikai dažas dienas. Ir pamanīts, ka sievietēm, kurām ir taukaina acu plakstiņu āda, skropstas izkrīt 2-3 reizes ātrāk.
Nav ieteicams riskēt dāmām, kurām acīm ir nosliece uz biežiem konjunktivītiem.
Tāpēc mūsdienīgas skropstu pieaudzēšanas metodes ir pilnīgi nekaitīgas. Par iemeslu, lai atteiktos no šī jauninājuma, var būt tikai individuālie nepanesamības faktori vai ādas īpašības.

Daži ieteikumi tām, kuras vēlas nēsāt skropstas ilgāk:

Pirmais un pats galvenais noteikums – mazāk aiztieciet savas acis ar rokām. Tāpēc, ka šādā gadījumā jūsu skropstas ne tikai ātri nokritīs, bet jūs liksiet arī apkārtējiem saprast, ka tās ir mākslīgas.
Mazgāties var kā parasti, var pat apmeklēt pirti. Nedrīkst vienīgi berzēt plakstiņus. Labāk saudzīgi attīrīt skropstas ar netaukainu krēmu vai losjonu.
Atcerieties, ka ilgstoša saskarsme ar taukainam vielām novājina stiprinājumu. No tā izriet, ka nevajag smērēt plakstiņus ar taukaino nakts krēmu un, protams, ar eļļu.
Gulēt ar pieaudzētām skropstām arī vajag prātīgi – uz sāniem vai muguras. Iespiesties ar degumu spilvenā nav ieteicams. Skropstas tādu ņirgāšanos nepanesīs un pastāv liela varbūtība, ka kādu rītu pamodīsieties bez skropstām.
Izliekt pieaudzētās skropstas arī nevajadzētu. Pirmkārt, var salauzt to stiprinājumu, bet otrkārt, tie jau no paša sākuma ir izliekti un stiprinās ar tādu aprēķinu, lai acu forma būtu pēc iespējas harmoniskāka jūsu sejas tipam. Ar tādu iejaukšanos mājas apstākļos jūs vienkārši sabojāsiet meistara profesionāli padarīto darbu.