Rotec

Share

ROTEC CCK


Satura vienība ir objekts. Vairāki objekti ar tāda paša tipa īpašībām veido klassi jeb klase ar specifiskām īpašībām veido objektu kopu. Objekta un klases jēdzieni būtu jāzin ne tikai programmētājiem, bet katram saprātīgam cilvēkam tāpēc, ka mūsu uztvere apkārtejo vidi sadala objektos - mūsu prātos tiek izveidots pasaules objektu modelis. Līdzīgi kā mēs organizējam informāciju savos prātos, tieši tā jāorganizē saturs, izmantojot satura vadības sistēmu. Tieši tādā veidā tiks panākta superelastība.

Sistēmas "ROTEC CCK" īpašā atšķirība nav tā, ka šeit tiek pielietotas objekt-orientētas tehnoloģijas. Galvenā iezīme ir tā, ka, lai izveidotu klases un to objektus, nekas nav japrogrammē! Sistēmas loģika organizē un pārvalda datus, modelējot tos kā objektus. Jaunumu pievienošana tīmekļa vietnē - tā ir klases "Ziņas" jauna objekta izveidošana.  Jebkurā brīdī lietotājs var izmainīt klassi "Ziņas", pievienojot, piemēram, jaunu īpašību. Tīmekļa vietnes radīšana pārtop par nepieciešamo klaššu radīšanu, veidojot saiknes starp tām, pie tam sistēma atbalsta visus svarīgākos objektorientētu  metožu jēdzienus: klaššu mantošana, attiecību daudzveidība starp objektiem, polimorfisms un citus. Un viss piejams, izmantojot Web interfeisu. Klases izveidošana - tā ir tikai īpašību definēšana, kuras būs esošās klases objektiem. Nekāda loģikas programmēšana nav nepieciešama. Svarīga iezīme ir vienkāršība un elastība, mainot jau iepriekš izveidotus objektus un klasses.

Dati (saturs) tiek kontrolēti centralizēti. Lai tīmekļa vietnē izveidotu katalogu vai ziņu lenti, nav nepieciešams instalēt speciālus moduļus sistēmā. Nepieciešams vienīgi izveidot attiecīgo klassi ar nosaukumu, piemēram, "Katalogs" vai "Ziņu lente". Ziņa, komentārs, fotogrāfija, kategorija, sadaļa, lietotājs, gruppa un citi jēdzieni nav nekas vairak kā objekti ar noteiktām īpašībām.