Spēks Latvijai

Share

Par projekta idejas autori



Spēks ir visapkārt! Vai sajūti to?


Mani sauc Laura Ločmele. Mana ikdiena paiet kopā ar vīru Mārtiņu un mūsu bērniem - četrgadīgo meitiņu Loretu un divus gadus jauno brīnumu - dēliņu Albertu.

Par to, ka manā dzīvē veicams kāds īpašs uzdevums, sajutu jau 13 gadu vecumā, kad izdzīvoju pēc autoavārijas.

Man vienmēr ir gribējies pasauli darīt labāku, kaut nedaudz. Vidusskolas laikā manās rokās nejauši nonāca Džeka Kenfīlda grāmata "Kā cāļa zupa dvēselei". Biju sajūsmā, pārlasīju to vairākkārt.

Pēc padsmit gadiem, 2012. gada 22. maijā skaidri sajutu un sapratu, ka šāda veida grāmatu vēlos apkopot arī ar latviešu stāstiem. Dēliņa gaidīšanas laiks pagāja uzrunājot tuvākos draugus un apkopojot viņu stāstus, bet šobrīd esmu gatava aicināt ikvienu latvieti, gan šeit, gan ārpus valsts robežām, pastāstīt mums kaut ko no savas dzīves, kaut ko brīnumainu.

Šajā lapā ir publicēti daži latviešu stāsti par brīnumainiem notikumiem viņu dzīvēs, taču regulāri būs skatāmi arī sižeti par brīnumainiem ļaudīm, klausāmi vēlējumi ikvienam no mums un daudz kas cits, kas iedvesmos un iepriecinās. 

Faktiski, "Spēks Latvijai" ir jāsauc par labdarības projektu, taču precīzāk - citāds labdarības projekts, jo primāri mēs labu darbu izdarām paši priekš sevis, un tikai tad dodam citiem, ar ko arī būtu jāsākas harmonijai visās mūsu dzīves sfērās - kad sakārtojam sevi, savu māju, pagalmu, tad sakārtojas viss ap mums!

Ticu, ka caur stāstiem un notikumiem, ko pastāstīsim viens otram, kļūs gaišākas mūsu sirdis, tajās ielīs mīlestība, labestība un atraisīsies līdz šim nemanīts Spēks, kas dos stimulu virzīties arvien augstāk pretī panākumiem.

Dosim viens otram no sevis labāko un ļausim sejai atplaukt smaidā un dvēselei gavilēt!