Torņakalna privātā vidusskola

Share

Par mums

Skolas vīzija: Skola ir daļa no mūsu dzīves. 

Formāli tas skanētu šādi: mēs radām vietu un cilvēkvidi, kurā, sadarbojoties skolotājiem, vecākiem un sabiedrībai, bērns, pusaudzis un jaunietis aug, attīstās un dzīvo, lai apzinātos savus talantus, gūtu prieku no dzīves un veiksmīgi socializētos. 

Skola NAV vieta, kas gatavo dzīvei, skola IR pati dzīve!

Dzīvē tas nozīmē tūkstošiem mazu un lielu ideju, kas tiek skolotājiem kopā ar skolēniem un vecākiem izdomātas, apspriestas, piedzīvotas un reizēm arī atmestas, nepārtraukta pilnveidošanās visām iesaistītajām pusēm un sadarbība visās tās izpausmēs, kā rezultātā gan procesa gaitā, gan rezultātā visas iesaistītās puses ne tikai zina jēgu, bet arī izjūt gandarījumu par skolā pavadītajiem gadiem un prot veiksmīgi un pilnvērtīgi dzīvot. 

Skolas misija: Mācīties darot!

Palīdzēt, atbalstīt, atklāt un veicināt talantu attīstību, sadarbojoties skolotājiem, skolēniem, viņu vecākiem, sabiedrībai. 

Skolas mērķi: Talants ir vērtība! Skolai strādāt tā, lai vienlīdz veiksmīgi attīstītos individuālie talanti, tajā skaitā pašrealizācijas prasmes, profesionālie talanti: "zinu, saprotu, protu, daru un radu" līmenī un sociokultūras izpratnes talanti,kas nozīmē iekļaušanos gan Latvijas, gan pasaules sabiedrības telpā. 

1+1=3! Sadarbība kā veiksmīgākā darba forma. 

Mācīties darot! 

Skolas darba organizācija: 
  • Realizēt vispārējās izglītības programmas + interešu izglītības programmas.
  • Skolas mērķu realizācija, sākot no bērnudārza (3-gadnieka) vecuma līdz cilvēkiem, kuriem nepieciešama vai kuri vēlas iegūt vidusskolas izglītību. 
  • Sistemātiska talantu pavadība, veicot novērošanu, psiholoģisko testēšanu un pedagoģiskās darbības korekciju, sadarbojoties skolēnam, skolotājam un vecākiem. 
  • Skolotāju profesionālā tālākizglītība t.sk. sistemātiska skolotāju pilnveidošanās supervīzijās un savstarpējā mācīšanās stundu vērojumos. 
  • Programmu integrācija darba procesā. 
  • Sadarbības satura un formu pilnveidošana.