Motul

Official page
Share

MOTUL uzsāk jauna, tehnoloģiski uzlabota motociklu motoreļļu klāsta ražošanu

Vispasaules eksperts augsto tehnoloģiju smērvielu izgatavošanā MOTUL šopavasar ir laidis klajā jaunu motociklu eļļu klāstu sporta, ielas un bezceļu motocikliem. Jaunā sērija ietver smērvielas 4 taktu un 2 taktu dzinējiem. Tās ir ražotas atbilstoši vispasaules industrijas standartiem (API* un JASO**), kā arī jaunākajām motociklu ražotāju prasībām. Jaunā produkcija atspoguļo Franču kompānijas pastāvīgos jaunu tehnoloģiju meklējumus un ieviešanu dzīvē.

txt_79181_

Jau vairākus gadu desmitus MOTUL ir nepārtraukti uzlabojis savu motocikliem paredzēto eļļu veiktspēju un ir izstrādājuši savas unikālās Esteru sintēzes tehnoloģijas, uz kā pamata tapusi arī jaunā patentētā tehnoloģija ESTERCore®***, kas sevī apvieno rūpīgi izvēlētus esterus kopā ar optimāli izvēlētu augstākās kvalitātes sintētisko pamateļļu un inovatīvu piedevu paketi.

MOTUL ir cieša saikne ar motoru sporta pasauli. Tieši tādēļ kompānija ir attīstījusi īpašas eļļas motosporta sacīkstēm ar nosaukumu „Factory Line”, lai nodrošinātu papildus jaudu un augstākus motora apgriezienus motorsporta sacīkstēs.

Jaunā „Factory Line 300V Road Racing” sērijas eļļa, kas paredzēta braukšanai sacīkšu trasēs, dod papildus jaudu 1,3% apmērā, salīdzinot ar iepriekšējo šīs pašas sērijas eļļu. Savukārt bezceļu sacīkšu motocikliem paredzētā eļļa paaugstina griezes momentu pat par 2,5%, salīdzinot ar iepriekšējās evolūcijas izstrādājumu.

Papildus tam, MOTUL ir mērķtiecīgi veicis uzlabojumus vēl divās būtiskās jomās – ātrumkārbas un slapjā sajūga darbības uzlabošanā. Jaunā 300V smērvielu sērija nodrošina izcilu aizsardzību lielās slodzēs strādājošām ātrumkārbām (eļļas filmiņa ir ar ļoti augstu spiediena izturību), savukārt optimizējot sajūga berzes indeksu un reakciju, tiek pagarināts sajūga disku darbības ilgums gan šosejas, gan arī bezceļu sacīkšu trasēs.

Ielas braucējiem paredzētā 4 taktu eļļas sērija arī ir ieguvēja no jaunajām motosportam izstrādātajām tehnoloģijām, tagad visas šīs sērijas eļļas atbilst JASO MA2 specifikācijai ar vislabāko berzes līmeni.

Jaunā 7100 100% sintētiskā 4 taktu sērija ir papildināta līdz 7 dažādiem produktiem, iekļaujot 3 jaunas viskozitātes (5W40, 10W50 UN 15W50), reaģējot uz pēdējiem BMW, KTM, APRILIA un MV AGUSTA motociklu ražotāju ieteikumiem.

Uzlabota ir arī 5100 Tehnosythese® *** 4 taktu smērvielu sērijas formula. Nemainīgas paliek viskozitātes (10W30, 10W40, 10W50 and 15W50).

Jaunajai motociklu smērvielu sērijai ir izmainīts un uzlabots dizains - uz eļļas kanniņu priekšējās etiķetes redzama produkta nosaukums, standartizācija, kā arī vizuāli attēlots motocikla tips, kam eļļa varētu būt atbilstoša.


*American Petroleum Institute

**Japanese Automotive Standard Organization

*** Patentēts sintēzes tehnoloģiju nosaukums