''Zobiņš un citi''

Official page
Share

Zobārstniecība

Terapeitiskā ārstēšana – kariozo saslimšanu, gingivīta, parodontozes, parodontīta un citu zobu un smaganu saslimšanu ārstēšana, zobu formas un krāsas atjaunošana.

Endodontiskā ārstēšana – tas ir zobu kanālu ārstēšanas procedūru komplekss, kas ļauj glābt pat stipri bojātus vai inficētus zobus, novērst sarežģījumus, kas noved pie zoba zaudēšanas un nopietniem kaulaudu bojājumiem. Endodontiskā ārstēšana ietver infekcijas novēršanu, pulpas izņemšanu, pulpas kameras un sakņu kanālu tīrīšanu un kanālu aizpildīšanu.

Zobu ekstrakcija - tā ir ekstremāla ārstēšanas metode, kas tiek pielietota gadījumā, kad vairs nav iespējams zobu atjaunot un ir plaša infekcija, kā arī gadījumā, ja zobs traumē gļotādu vai traucē normālam sakodienam.

Zobu protezēšana – tā ir mākslīga zaudēto zobu atjaunošana, ko nosacīti var iedalīt divos pamata veidos – izņemamo un neizņemamo protēžu izgatavošana. Izņemamās protēzes dažādu apsvērumu dēļ ir pieprasītas, pamatā, no vecāka gadagājuma pacientu puses. Neizņemamās protēzes ietver metālkeramikas un porcelāna kroņus, tiltus un citas fiksētās konstrukcijas.

Zobu kosmētiskā restaurācija – tas ir procedūru komplekss, kas vērsts uz to, lai tiktu uzlabots zobu un smaida vizuālais izskats kopumā. Zobu kosmētiskā restaurācija ietver  protezēšanu, mikroprotezēšanu ar venīru (porcelāna jeb keramikas plāksnīšu) palīdzību, ieliktņu, uzliku, smaganu formas veidošanu, zobu formas un krāsas korektēšanu.

Mutes dobuma higiēna-procedūra,kas sevī ietver zobakmens un mīkstā zoba aplikuma noņemšanu ar skeileri vai speciāliem instrumentiem,zoba pulēšana ar abrazīvu pastu,kā arī zobu pārklāšana ar flora aplikāciju vai citiem zobu stiprinošiem līdzekļiem.