Katoļu portāls

Share

GARĪGS CILVĒKS.

To, ko bauslība nespēja, nevarīga būdama mūsu miesas dēļ, to ir darījis Dievs: sūtīdams Savu paša Dēlu grēcīgās miesas veidā un grēka dēļ Viņš grēku, kas bija miesā, pazudināja uz nāvi. Rom. 8; 3 – 6.
Lai bauslības taisnības prasība tiktu piepildīta mūsu dzīvē, kas nedzīvojam vairs miesai, bet garam.
Jo miesas cilvēki tiecas pēc miesas lietām, bet gara cilvēki pēc Gara lietām.
Šodien šis vārds runā par bauslības nespēku iemantot mūžīgu dzīvību. Jo to bauslība nespēja, nevarīga būdama mūsu miesas dēļ. Šis vārds rāda, ka mūsu miesa nav spējīga piepildīt bauslību un mūsu pašu kalpošana vēl nedod Gara dzīvību. Tāpēc Dievs, sūtīdams Savu paša Dēlu grēcīgas miesas veidā, pazudināja grēku uz nāvi. Ar Jēzus Kristus upuri paveras jaunais atdzimšanas ceļš Garā. Kas pieņems Kristus upuri, tas atdzims Garā, lai piepildītu bauslības taisnību. Ne ar savu miesas prātu, ar saviem labiem darbiem, bet ar Gara atdzimšanu.
Jo miesas cilvēki tiecas pēc miesas lietām; tas rada cilvēcisku domāšanas veidu un cilvēciskās intereses. Cilvēkus saista redzamā dzīve un viņi negrib domāt par to, kas būs. Viņu dzīves veids ir labklājības meklēšana miesai.
Ēdīsim un dzersim, jo rīt mēs mirsim. Tāpēc arī dzīves veids piemērots tikai šodienai, materiālai labklājībai. Viņu tieksmes nosaka viņu rīcību.
Gara cilvēki tiecas pēc Gara lietām. Garīgas lietas garīgi saprast. Tie slāpst saprast dievišķos dziļumus. Viņu tieksmes paceļas pāri šai materiālajai pasaulei. Tādos cilvēkos skaidrāk atveras Kristus Gara prāts un Gara izpratne. Tā ir Dieva Valstība jūsos. Dieva Valstība jūsos izteicas garīgajā izpratnē un izmanīšanā. Tie, kas atdzimuši Garā, tie saprot dievišķos dziļumus, tiem ir Gara tieksme tos sevī uzņemt un izdzīvot. Dieva Gars atklāj dievišķos dziļumus un tie ar Garu atveras sirdī.
Dieva Gars dara dzīvu garīgi augošu dvēseli, tā miesa neder garīgai izaugsmei, kaut dvēsele to miesu izmanto par savu izaugsmes ārējo nepieciešamību. Miesa ir vajadzīga, lai dvēsele un Gars tajā apvienotos uz mūžīgu dzīvību. Bet pati miesa bez Dieva Gara nevar sasniegt garīgo briedumu. Darbi var būt labi, bet dzīvība ir Gara izpausme. Tātad ir jāsasniedz Gara atdzimšana uz šīs Zemes, kā gatavības stāvoklis pārejot mūžībā. Patiesi Es jums saku, kas nepiedzimst ar ūdeni un Garu, tam neredzēt Dieva Valstību. Gars atklāj Dieva Valstības noslēpumu un tevi savieno ar šo Dieva Valstību. Bez Mana Gara tu nevari redzēt to, kas tur ir apslēpts. Garā tu sāc redzēt ļoti tālā ticības skatījumā.
Tāpēc cilvēki tiecas pēc Gara lietām, tās izprot un skata savā ticības skatījumā.
Āmen.
Kunga vārdus Garā saņēma māsa Velta Straume.