Bio

A-HA – Grammy apdovanota muzikos grupė iš Norvegijos. Tai yra daugiausiai albumų ( 80 mln.) pardavusi norvegų muzikos grupė. Aktyvumo metai 1982–1994, 1998– iki dabar.
Vokalisto Morteno Harketo, klavišininko Magne Furuholmeno ir gitaristo Paulo Waaktaar-Savoy įkurta grupė „A-ha“ išgarsėjo 1985-aisiais. Jau pirmasis trio kūrinys „Take On Me“ pateko į istoriją – šios dainos vaizdo klipą kritikai vadina vienu iš geriausių kada nors sukurtų muzikos klipų. „Take On Me“ singlas pasaulyje tapo hitu Nr. 1, jį įsigijo per 9 mln. muzikos gerbėjų.

Didelė sėkmė lydėjo ir kitą „A-ha“ dainą „The Sun Always Shines on T.V.“, kuri taip pat užėmė pirmą vietą Didžiosios Britanijos populiariausių dainų sąraše. Debiutiniam grupės albumui „Hunting High And Low“ 1985 m. tapus vienu iš perkamiausių pasaulyje, „A-ha“ tapo pirma norvegų grupe, pristatyta prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui.

Beveik prieš tris dešimtmečius karjerą pradėjusią grupę „A-ha“ dievina ne tik jos gerbėjai, bet ir kolegos muzikantai. Novegų trio savo įkvėpėjais vadina ryškiausos šių dienų muzikos žvaigždės: dainininkas Robbie Williamsas, reperis Kanye Westas, grupės „Coldplay“, „U2“, „Oasis“ ir duetas „Pet Shop Boys“.

„Grammy“ apdovanojimui nominuotas kolektyvas „MTV Awards“ ceremonijose laimėjo net 8 statulėles. „A-ha“ yra tituluojama geriausia visų laikų Norvegijos grupe, kuri pasaulyje pardavė daugiau nei 80 mln. įrašų. Didžiąją sėkmę grupei atnešė hitais tapusios dainos – „ The Sun Always Shines On T.V.“, „Hunting High and Low“, „Stay On These Roads“, „Crying in the Rain“, „Summer Moved On“, „Velvet“, „Forever Not Yours“ ir „Foot of the Mountain“.


Diskografija:
Greatest Hits (2009m.)
Foot of the Mountain (2009m.)
Analogue (2005m.)
The Singles 1984-2004 (2004m.)
The Swing of Things (The Demo Tapes) (2004m.)
How Can I Sleep With Your Voice In My Head? (2003m.)
Lifelines (2002m.)
Minor earth, major sky (2000m.)
Memorial beach (1993m.)
Headlines And Deadlines (1991m.)
East Of The Sun, West Of The Moon (1990m.)
Stay on these roads (1988m.)
Scoundrel days (1986m.)
Hunting high and low (1985m.)

Members

A-HA admin

Top song

Nearest events

Open in a new window

Music