Dabas bērnu mammu klubs

Share

Par klubu

    „Dabas bērnu mammu klubs” – sociāls klubs ar pievienoto vērtību mazuļiem un viņu vecākiem


Dabas bērnu mammu klubs ir izveidots, lai zaļi domājoši vecāki, kam rūp bērna dabīga attīstība, varētu socializēties un iegūt noderīgu informāciju. Tā ir arī vieta, kur jaunajām māmiņām saņemt atbalstu, iedvesmoties un smelties informāciju par veidu, kā audzināt veselīgu, harmonisku bērnu, kas mīl dabu un dzīvo saskaņā ar to. Tā ir iespēja mammām, kuru draudzenēm nav mazi bērni, vai arī, kurām nav līdzīgi domājošu cilvēku, izrauties no mājas dzīves rutīnas, pārrunāt aktuālās tēmas un dalīties pieredzē.


Kluba vadītāja Linda Pupova stāsta: "Kad mans dēls vēl bija tikai pāris nedēļu vecs man radās vēlme, kaut reizi nedēļā, iziet no mājas un parunāties ar cilvēkiem, kas ir līdzīgā situācijā. Bērna piedzimšana nežēlīgi maina cilvēka dzīvi, tajā brīdī rodas daudz jautājumu un ir vajadzība pēc komunikācijas un galvas izvēdināšanas dienas laikā, kad draugi un radi ir aizņemti darbos. Izpētot piedāvājumu, sapratu, ka bēbīšu skolas uzņem bērnus tikai no 3 mēnešu vecuma. Arī vēlāk, izmēģinot dažādas bēbīšu skolas Rīgā neatradu to, ko biju meklējusi - likās, ka nodarbībās bērns tiek pārstimulēts. Šīs vajadzības un bērnu fizioterapeites Klaudijas Hēlas iedvesmota, es nolēmu izveidot Dabas bērnu mammu klubu, lai citām māmiņām, kas iespējams ir nomāktas vai apjukušas pēc dzemdībām, kam trūkst domubiedru, kā arī mūsdienīgiem tētiem, kas vēlas vairāk iesaistīties bērna audzināšanā, nodrošināt šo iespēju iegūt informāciju un socializēties.”


Klubs piedāvā vecākiem informāciju par alternatīvām un dabīgām pieejām bērnu audzināšanāMontesori filozofiju, Pikleres pieeju, mazuļa vadītu ēšanu, bērna nēsāšanu slingā un citu informāciju, kas vecākiem varētu noderēt, lai nodrošinātu veselu un laimīgu bērnu attīstību.


Klubs iemājojis siltās un mājīgajās telpās Rīgas centrā - Lāčplēša ielā 70. Piemērotos laika apstākļos nodarbības notiek arī ārā, dažādās vietās, kur mazie var droši spēlēties brīvā dabā.


Kluba tikšanās notiek reizi nedēļā - katru ceturtdienu plkst. 14:30. Pašlaik klubā tiekas māmiņas ar mazuļiem vecumā līdz pusotram gadam. Grupas dalībnieku skaits nepārsniedz 10 mazuļus ar kādu no vecākiem.



Pirmā tikšanās Dabas bērnu mammu klubā ir bez maksas*. Uz nodarbībām, ja nākat pirmo reizi, ir iepriekš jāpiesakās pa e-pastu: dabasberni@gmail.com, minot sava bērna vecumu, vārdu un savu telefona numuru. Vairāk informācijas rakstot vēstules šajā lapā, pa epastu vai pa tālruni 26182295.


Kluba biedra karšu sistēma:

Priedes biedra karte – 5 tikšanās reizēm neierobežotā laika termiņā 20 Ls.

Ozola biedra karte – 10 tikšanās reizēm neierobežotā laika termiņā 35 Ls.

Ir iespēja arī samaksāt par vienu tikšanos. Maksa par atsevišķu tikšanos ir 5 Ls. 

Pirmā tikšanās ir bez maksas*.

* Pirmā reize ir bez maksas, ja tā ir parastā kluba tikšanās, kurā piedalās kluba vecāki un bērni. Tematiskie pasākumi un/vai speciālistu viesošanās ir par maksu arī tad, ja kluba rīkoto tikšanos / pasākumu apmeklējat pirmo reizi.




Kā nokļūt pie mums?

Klubs atrodas Lāčplēša un Avotu ielu stūrī - dažu minūšu gājiena attālumā no centrālās stacijas, ja braucat ar sabiedrisko transportu no Pārdaugavas. Ja braucat no otra Rīgas gala, tad no sabiedriskajiem transportiem vistuvāk Jūs pievedīs 13. un 22. trolejbuss. Turpat netālu, uz Čaka ielas pietur arī 18., 23. un 11. trolejbuss. Arī 3., 6. un 11. tramvaja pietura ir tikai dažu minūšu gājiena attālumā. Ieeja ir blakus veikalam IKI. Durvju kodu, precīzu adresi un norādījumus nokļūšanai kluba telpās saņemsiet e-pastā, kad pieteiksieties uz nodarbību.

Kluba tuvumā ir iespēja novietot automašīnu bezmaksas autostāvvietā.