ĒRENPREISS velosipēdu darbnīca

Official page
Share

Par Ērenpreiss

Tālajā 1922. gadā Latvijā bija ļoti attīstīta velosipēdu ražošana, darbojās vairākas rūpnīcas un fabrikas. Viena no lielākajām bija Gustava Ērenpreisa velosipēdu fabrika.


Kad Gustavs Ērenpreiss radīja pirmo Ērenpreiss velosipēdu, viņa darbību noteica trīs pamatvērtības – dizains, augsta kvalitāte un pieejamība ikvienam. Lai sasniegtu rezultātu - augstas klases velosipēdu, tika ieguldīts milzīgs darbs, bet tieši tādēļ Ērenpreiss velosipēds iekaroja plašu popularitāti un vēl šodien ir relikvija, ko daudzi glabā bēniņos. Ērenpreiss sasniedza savu mērķi un kļuva par vienu no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā, kas eksportēja velosipēdus uz daudzām pasaules valstīm.



Tagad, gandrīz 100 gadus vēlāk, daudz kas ir mainījies, taču velosipēds joprojām ir vairāk nekā pārvietošanās līdzeklis, kas iemieso tās pašas trīs fundamentālās vērtības. Mēs tam ticam.

Gustava Ērenpreisa brāļa mazmazdēla Toma Ērenpreisa vadībā Ērenpreiss velosipēdu darbnīca jau astoņus gadus nodarbojas ar senlaiku velosipēdu restaurāciju un dažādu velo pasākumu rīkošanu velo kultūras veidošanai Latvijā.


Pēdējos 5 gadus darbnīca aktīvi strādājusi pie tā, lai, apvienojot senlaiku tradīcijas ar mūsdienu prasībām, izveidotu pavisam jaunus Ērenpreiss velosipēdus. 2012. gadā tika prezentēti pirmie četri, Latvijā saražotie pilsētas velosipēdu modeļi, kuri radīti, rūpīgi strādājot pie tā, lai arī šodien ikviens tā īpašnieks ar lepnumu varētu teikt - MANS VELOSIPĒDS