Par tautas dzīvību!

Share

Vērtības

Biedrības mērķis ir īstenot tautas pamatvērtības:

1.Dievs. Jebkuram cilvēkam šajā pasaulē ir nozīme. Visā rūpīgi ielūkojoties varam atrast cēloni, Radītāju, – augstāko garīgo būtni, kurš ir arī pasaules uzturētājs, materiālo, sociālo, morālo, garīgo un citu vērtību Avots. Viņš ir cilvēku atbrīvotājs no ļaunuma, svētītājs un vadītājs dzīves ceļā, kā arī cīņā par patiesu cilvēcību. Dievs ir svētījis Latviju, dāvājot  garīgās un materiālās vērtības un atgādinot par vērtību pareizo kārtību.

2. Daba. Skaistu, nepiesārņotu un rūpīgi koptu vidi mūsu senči atzinuši par lielu vērtību. Mums tā ir dota, lai mēs to kā rūpīgi saimnieki izmantotu ne tikai par labu sev. Mūsu pienākums ir to nosargāt arī nākamajām paaudzēm.

3. Darbs. Tas rada garīgās un materiālās vērtības, ir cilvēku un valsts labklājības un attīstības pamats. Katram cilvēkam ir pienākums ar savu darbu dot ieguldījumu sabiedrības attīstībā atbilstoši viņa spējām un iespējām. Katrs godīgi un labi padarīts darbs ir pelnījis atbilstošu materiālu atlīdzību un morālu atzinību. Valstij ir jānodrošina, ka godīgs darbs ir cilvēka cienīgas dzīves pamats.

4. Ģimene. Ģimene, kuru veido māte, tēvs un viņu bērni, ir tā, kas nodod dzīvības stafeti nākamajām paaudzēm, nodrošina labāko vidi bērnu audzināšanai, viņu personības veidošanai un dzimuma identitātes izpratnei. Laulība – vīrieša un sievietes mīlestības savienība, veicina ģimeņu noturību, labvēlīgi ietekmē gan bērnu, gan vecāku fizisko un garīgo veselību, palīdz pārvarēt dzīves grūtības.

5. Tauta. Uz latviešu un līvu tautas pamata izveidojās mūsu Latvijas valsts. Dažādu vēsturisko norišu dēļ šajā  zemē mājvietu raduši arī citu tautību cilvēki, kuri uzskata Latviju par savu Tēvzemi un Dzimteni. Viņi kopā ar latviešiem un līviem ir šīs valsts politiskā nācija. Mums kopīgām pūlēm ir jāaizstāv Latvijas valsts patiesā suverenitāte iepretim globalizācijas destruktīvajām tendencēm .

6. Valoda. Tas ir cilvēku saziņas, domāšanas, kultūras un tautas vienības pamats. Ir labi zināt daudzas valodas, kas ne tikai ļauj sazināties ar cittautiešiem, izprast citu tautu kultūras vērtības, bet arī liek arī katram aizvien izkopt savu dzimto valodu, kā ne ar ko neaizvietojamu vērtību.

7. Valsts ir tautas augstākā organizācijas forma, vērtība, kurā tā vispilnīgāk var īstenot  savas radošās spējas un  vēsturisko misiju. Latvijas valsti pasludināja un Brīvības cīņās nosargāja latviešu tauta, lai nodrošinātu savas tautas pastāvēšanu. Latvijas valsts aizsargā savu pilsoņu intereses un nodrošina Latvijas pilsoņu pašnoteikšanos uz brīvības, taisnības un likumības pamatiem. Latvijas valsts aizsargā cittautiešu tiesības saglabāt savu etnisko savdabību.