Kaltenes evaņģēliski luteriskā draudze

Official page
Share

Draudze ceļ namu

Kaltenes draudze ceļ namu


 Kaltenes draudzē rudens pusē sākusi īstenoties kāda liela un sen lolota iecere – oktobrī tika likti pamati jaunajam draudzes namam.

Pie šī projekta ir strādāts jau kopš 2007. gada, kad draudzes sapulce nolēma celt draudzes namu un pārdot zemesgabalu, lai iegūtu līdzekļus celtniecībai. Visus šos gadus kaut kas ir darīts, lai draudzes nams varētu tapt, un šķiet – ja toreiz zinātu, cik ilgstošs un nogurdinošs būs dokumentu kārtošanas un saskaņošanas process, lai varētu uzsākt celtniecību, – visticamāk nemaz nebūtu drosmes ķerties klāt pie tādas ieceres īstenošanas. Tāpēc gluži vai kā brīnums draudzes cilvēkiem tagad liekas topošais nams, kam nu jau nosvinēti spāru svētki!

Līdz šim draudzei ir ļoti pietrūcis telpu, kur varētu notikt draudzes pasākumi – Bībeles stundas, iesvētes mācība, svētdienas skolas nodarbības un vienkārši sadraudzība pēc dievkalpojuma. Tikai neliela sakristeja, vairāk nekā. Jaunajā namā ir draudzes telpa, kabinets mācītājam un jumta stāvā paredzēta arī vieta nelielam mācītāja dzīvoklim. Turklāt Kaltenes centrā patlaban nav nevienas sabiedriskas celtnes, tāpēc, ja Dievs dos, šis nams varētu būt nozīmīgs un sniegt jaunas iespējas ne tikai draudzei, bet arī plašākai sabiedrībai.

Celtniecība noris raiti, un drīz jau nams būs zem jumta. Tomēr draudzei vēl pietrūkst līdzekļu, lai namu varētu pabeigt. Lai celtniecību pabeigtu, nepieciešami vēl aptuveni 17 000 latu, tāpēc šobrīd ļoti vajadzīgs finansiālais atbalsts. Kaltenes draudze aicina draudzes locekļus un visus, kam rūp Dieva Vārda sludināšana un draudzes nākotne un kam ir vēlme izdarīt kaut ko labu savam ciemam, kā arī tos, kam ar Kaltenes baznīcu saistās skaisti un īpaši dzīves mirkļi, – ieguldīt savu artavu šī nama tapšanā.

Ikviena sēja, katra celtniecība, rūpes par jauno paaudzi ir mūsu investīcija nākotnei. Lai arī ikdienā tik bieži sastopamies ar dažādu negatīvu informāciju, faktiem un nereti arī neveiksmēm savos darbos un centienos, tik un tā taču nepārstājam sēt, celt, rūpēties, jo citādi mēs atteiktos no nākotnes, jebkādas cerības un turpinājuma. Draudzei ir mūžīgas nākotnes apsolījums, tās ticība un cerība sniedzas tālāk par šobrīd redzamo, taustāmo un iznīcīgo, tāpēc mums, kas šim apsolījumam ticam, būtu vēl lielāks pamats un prieks dot savu ieguldījumu tādai nākotnei. Tā ir ne tikai nasta, rūpes un izdevumi, bet arī iespēja – būt līdzdalīgiem pie sējas, kas nesīs paliekošus augļus. Un vēl vairāk, raksta apustulis Pāvils. Šis labprātīgais kalpošanas darbs ne tikai piepilda svēto vajadzības, bet vēl vairāk – rada pārpilnību, jo tādēļ daudzi pateicas Dievam. (2.Kor. 9:12)


Draudzes konta numurs šeit: http://www.draugiem.lv/kaltenesdraudze/p…



txt_27500_uber



Neizpalika arī Vēstījums nākamajām paaudzēm:)


KALTENES EV. LUT. DRAUDZES VĒSTĪJUMS

NĀKAMAJĀM PAAUDZĒM


A.D. 2012


Ir 2012. gada rudens, un pamati tiek likti Kaltenes draudzes namam.

Mēs esam neliela draudze Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas sastāvā. Dievkalpojumi notiek divreiz mēnesī, un uz regulārajiem dievkalpojumiem parasti sanāk divdesmit līdz trīsdesmit cilvēku, bet svētku reizēs dažkārt ir pilna baznīca. Ik gadu notiek iesvētības, un draudzei pievienojas jauni draudzes locekļi, tomēr pavisam nedaudzi no viņiem atrod ceļu uz baznīcu arī vēlāk. Pēdējos gados ievērojams skaits latviešu ir emigrējuši, savukārt lauku jaunieši dodas uz pilsētām studēt un nereti tur arī paliek. Diezgan daudzas Kaltenes mājas, kur agrāk dzīvoja vietējie, tagad kalpo tikai kā vasarnīcas. Gan šīs vispārējās tendences, gan sabiedrības sekularizācija, protams, ne pārāk pozitīvi ietekmē arī draudzes dzīvi un baznīcas apmeklētāju skaitu. Tomēr esam pateicīgi Dievam, ka joprojām draudze šeit pastāv, un cenšamies darīt visu, kas mūsu spēkos, lai draudze varētu pastāvēt arī turpmāk.

Jau 2007. gada sākumā draudzes sapulce pieņēma lēmumu celt draudzes namu. Ir pagājuši pieci gadi, un visu laiku kaut kas ir darīts, lai īstenotu šo projektu. Ir pārdots draudzes zemesgabals jūras krastā, nopirkts zemesgabals pie baznīcas, iziets šķietami bezgalīgs riņķadancis, lai vispār tiktu līdz celtniecībai – draudzes pilnsapulces un padomes lēmumi, zemesgabalu atdalīšana un apvienošana, saskaņošana ar LELB Virsvaldes un valsts iestādēm... Brīžiem ir šķitis, ka tā visa ir par daudz mūsu nelielajiem spēkiem.

Tāpēc vēl jo vairāk priecājamies, ka beidzot varam sākt celt šo namu. To darām ar pateicību Dievam un visiem, kas savus spēkus veltījuši un vēl veltīs nama tapšanai, un ar cerību un lūgšanu, ka draudzes nams varētu kalpot Evaņģēlija pasludināšanai un draudzes izaugsmei. Lai Tas Kungs mums uz to palīdz!


(Tekstu rakstīja Ieva Akmene)