Fotogrāfs - Edgars Kalniņš

Official page
Share

Par fotogrāfu

Edgars Kalniņš

Dzimis 1988.gada 31.martā, gandrīz 1.aprīlī! =)


Fotogrāfs - Edgars Kalniņš izglītību ieguvis IT&T nozarē un ikdienā arī strādā ar visu, kas saistīts ar datortehnikas tirdzniecību, servisu, web un ‘googlē-šanu”. Toties brīvais laiks tiek pavadīts vairāk ar mākslu saistītās aktivitātēs, jau kopš vidusskolas gadiem Edgara sirds lieta ir fotografēšana.


Edgara foto gaitu pirmsākumi meklējami vidusskolas laikā, kad vienam no pirmajam bija iegādāta digitālā fotokamera. Klasesbiedri un paziņas skatoties viņa bildes, visbiežāk izteica komentārus – “…interesanta bilde.”, “…labs kadrs ir noķerts!” un tamlīdzīgus. Protams, arī bija daļa, kura teica  – “…dzēs ārā!” Lielāko daļu vidusskolā uzņemto kadru fotogrāfs saglabājis un daudzi ir aizmirsuši par tādu fotogrāfiju eksistenci. Ir patiess prieks pēc vairākiem gadiem skatīties un citiem parādīt vidusskolas laikā iemužinātos notikumus, atcerēties visus piedzīvojumus, kas saglabāti fotogrāfijās.


Kā jau katram māksliniekam ir savs skatījums uz lietām un tieksme būt unikālam, arī Edgars piekopj savu – kā foto mākslinieka kultūru. Uzņemot fotogāfijas, cenšas ievērot dzīvē pieņemtos, taču papīrā nerakstītots likumus, kurus nedaudz papildina ar mazu daļu personiskas interpretācijas. Katrai situācijai pieiet individuāli, cenšas izcelt ar fotogrāfiju savu skatījumu uz lietām.


Fotofrāfēšanas māksu fotogrāfs Edgars, pārsvarā, apguvis pašmācības cēļā, apmierinot savu interesi par foto lietām un niansēm. Pats fotogrāfs saka:”Mana lielākā “mācību grāmata “ ir lielā “google”.” Daudz informācijas iegūts daloties pieredzē ar “kolēģiem”.


Edgars sevi uzskata par portretu un reportāžas fotogrāfu, viņam patīk cilvēka dažādība un ar to saistīto nianšu izaicinājumi.  Patīk fotografēt brīvā dabā ar dabisku apgaismojuu, bet tas nenozīme, ka nefotogrāfē fotostudijā.