Bio

Folkloras kopa "ABRA" kopā spēlē kopš 2005. gada, bet tās dalībnieki ir pieredzējuši mūziķi no citām kopām Latvijā.
"ABRA" spēlē galvenokārt instrumentālu mūziku ar latviešu senajiem mūzikas instrumentiem - dūdām, celma bungām, koklēm, stabulēm, āža ragiem, u. c.
"ABRA"s muzicēšanā galvenais akcents tiek likts uz autentisku latviešu tautas mūzikas spēlēšanu, rekonstruēšanu un tās saglabāšanu, kā arī dažādu tautas melodiju interpretēšanu pašu skatījumā, tā radot vēl nedzirdētas un nebijušas kompozīcijas no tām pašām vecajām, labajām latviešu tautas melodijām. "ABRA"s dalībniekiem, radot melodiju apdares, ir svarīgi, lai tās nes prieku gan pašiem, gan apkārtējiem.

Būtiskākie instrumenti grupā ir latviešu senās dūdas, celma bungas, kokles, koka taures, kuras grupas vadītājs Eduards Klints izgatavo pats. Arī lielākā daļa pārējo instrumentu ir viņa izgatavoti.
Grupa cenšas saglabāt, izkopt un apgūt tādus senos instrumentus un to salikumu skanējumā, kurus citas kopas tik bieži neizmanto. Viens no tādiem ir āža rags kā līdzvērtīgs latviešu tautas mūzikas instruments. Tāpat arī celma bungas, pūšļa vijole, ganu rags.

Members

Eduards

Dūdas, āžrags,bāgas, stabules

Ieva

Dūdas, stabules, pūšļa vijole

Dagnija

Kokles, celma bungas, basi, perkusijas, āžrags

Jurģis Īvāns

ex dalībnieks

Nearest events

Open in a new window

Music