Bio

Britų rock/reggae/new wave grupė "The Police" suburta 1977 metų pradžioje. Šį trio subūrė būgnininkas ir kompozitorius Stewart Copeland, pasikvietęs į ją vokalistą/bosistą - Sting'ą (Gordon Sumner) ir gitaristą - Henry Padovani. Netrukus išaiškėjo, jog gitaristo lygis netenkina grupės ir vietoje jo atėjo Andy Summers. 1977 metų sausio mėnesį grupė įrašė singlą - "Fall Out/Nothing Achieving", kuriame gitara dar grojo H. Padovani.
1978 metų sausio-kovo mėnesiais grupė įrašė savo pirmąjį albumą "Outlandos D'amour". Albumas buvo įrašytas už ~5000 svarų Londono "Surrey Sound Studios". Viena iš šio albumo dainų "Roxanne", kuri vėliau tapo pasauliniu hitu, buvo įrašyta "on air" (gyvai). Matyt, taupymo sumetimais. Dainos pradžioje girdisi, kaip Sting'as netyčia atsisėda ant pianino ir vėliau nusijuokia - tai nebuvo pašalinta iš įrašo. Po šio albumo įrašų, grupė itin aktyviai koncertavo JAV.
1979 metų vasario-rugpjūčio mėnesiais buvo įrašytas vienas sėkmingiausių grupės albumų "Reggatta De Blanc". Tokios dainos, kaip "Message In A Bottle", "Walking On The Moon" tapo "The Police" vizitinėmis kortelėmis. Šie pirmi albumai buvo kuriami inertiškai, entuziastingai. Tai liudija ir tekstų sukurimo aplinkybės: "Roxanne" Sting'as sukūrė Paryžiuje, "raudonųjų žibintų" kvartale (1977), "Message In A Bottle" tekstą sukūrė autobuse (1978), "Walking On The Moon" tekstą sukūrė būdamas girtas viešbutyje (1979). Po šio albumo prasidėjo "The Police" pasaulinės šlovės etapas.
1980 m. sausio mėn. prasidėjo pirmasis "The Police" pasaulinis turas, trukęs iki 1981 m. vasaros. 1980 m. jie suspėjo pakoncertuoti tokiose šalyse kaip - Japonija, Indija, Kinija, Australija, Egiptas, Graikija, Prancūzija, Vokietija, Pietų Amerikos žemyno šalyse, Argentinoje, JAV. Aplankyti net 5 žemynai ir tai prisidėjo prie "The Police" pasaulinio išgarsėjimo, nes jie tuo metu koncertavo tokiose šalyse, kuriose tokio lygio grupės nekoncertuodavo arba koncertuodavo itin retai. Trečiasis grupės albumas "Zenyatta Mondatta" buvo įrašytas per šį pasaulinį turą, paskubomis (per mėnesį liepa-rugpjūtis) - Olandijoje (Wisseloord studios). Nariai buvo nusivylę albumo kokybe, bet tarptautinėje arenoje šis albumas buvo vertinamas palankiai.
1981 m. grupė įrašė ketvirtąjį albumą, pavadinimu "Ghost In The Machine". Bene ilgiausiai įrašinėtas albumas - nuo 1981 m. sausio iki 1981 m. rugsėjo mėn. Įrašytas dviejuose studijose - Montserato saloje (prie Pietų Amerikos ž.) ir Kanadoje, Kvebeke.
1982 m. "The Police" surengė savo antrąjį pasaulinį turą. Šio turo metu grupė koncertavo prie tokių auditorių, kurios siekė iki 200 000 tūkst. (1982 US Festival).
1983 m. grupė išleido savo paskutinį albumą - "Synchronicity", kuris atnešė didžiausią pripažinimą pasaulyje. "The Police" buvo pripažinta geriausia 1983-1984 m. pasaulio grupe. Dainą "Every Breath You Take" aplenkė tik Micheal Jackson'o "Thriller". Po šio albumo buvo surengtas trečiasis pasaulinis turas, kuris baigėsi 1984 m. kovo pradžioje. Nuo šios datos "The Police" oficialiai nutraukė savo veiklą. Sting'as tai aiškino kaip maksimumo pasiekimą ir jog grupė toliau tik degraduotų, kiti nariai piktinosi Sting'o "sužvaigždėjimu" ir pykčių atmosfera grupėje.
1986 m. "The Police" buvo atsikūrusi dviems koncertams - New York'e ir New Jersey (Birželis). 2003 m. buvo priimta į "Roko šlovės muziejų". 2007-2008 m. atsikūrė dar vienam pasauliniam turui.

Sudėtis - Stewart Copeland (mušamieji, vokalas), Sting (vokalas, bosinė gitara), Andy Summers (gitara, vokalas).
Stiliai - rock, reggae, new wave, punk, pop
Nominacijos - 1980 Best instrumental song ("Reggatta De Blanc"), 1981 Best Instrumental song ("Behind My Camel"), Best video clip, song of the year, best pop performance (1984) už "Every Breath You Take".

Members

Top song

Nearest events

Open in a new window

Music