ATA Ozolnieku luterāņu draudze.

Share

Vēsture

Ozolnieku luterāņu draudzes vēsture ir pavisam nesena. Tās sākums datējams ar 1998. gada Pirmo Adventu. Draudzes pilnais nosaukums ir Augsburgas Ticības Apliecības Ozolnieku luterāņu draudze. Draudze ir autonoma, bet kopš 1999. gada tā ir iekļāvusies Konfesionāli Luteriskās Baznīcas draudžu sadraudzībā, kas apvieno vēl septiņas autonomas Augsburgas Ticības Apliecības draudzes Latvijas teritorijā. Kopā ar pārējām KLB draudzēm tā ir KELK (Konfesionālā Evaņģēliski Luteriskā Konference) sadraudzībā.

Draudzes statūtos par tās uzdevumiem un mērķiem ir teikts tā: „Draudze tic, ka visi Vecās un Jaunās Derības Svētie Raksti ir Dieva vārds. Un tā apliecina, ka Vienprātības grāmatā - ‘’LiberConcordiae’’ - sakopotās simbolu grāmatas ir no Dieva vārdiem ņemtas formas un likumi. Tā kā šīs grāmatas ir no Dieva vārdiem ņemtas, tad draudze ir jāmāca un jāvada, kā arī visi ticības un mācības jautājumi ir jāapspriež un jākārto saskaņā ar tām. [..] Draudzes darbības mērķis ir Evaņģēlija pasludināšana un sakramentu pārvaldīšana draudzē, kā arī Evaņģēlija pasludināšana draudzes rīkotos pasākumos un misijas veidā. Lai sasniegtu šo mērķi, draudze notur dievkalpojumus, Bībeles stundas, lūgšanas stundas, rīko publiskus pasākumus ar pašvaldības piekrišanu, kā arī darbojas misijas laukā.”

ATA Ozolnieku luterāņu draudze ir pirmā luterāņu draudze Ozolniekos. Sākotnēji dievkalpojumi notika Ozolnieku Tautas namā, bet ar 2007. gadu – jaunuzceltajā, bet vēl pilnībā nepabeigtajā dievnamā.

Pirmajā tikšanās reizē ieradās četras sievietes. Nākošajā – divas no tām. Tās tad izrādījās par to svētīgo pumpuru, kas Svētā Gara spēkā atplauka par brīnišķīgu ziedu Dievam par godu, draudzei par iepriecinājumu un Ozolniekiem par svētību. Drīz vien draudzei pievienojās vairākas ģimenes. Šobrīd ar kristītajiem bērniem un pieaugušajiem draudzes dievnamā pulcējas nedaudz virs simts draudzes locekļu.

Sākotnēji dievkalpojumi bija vienkārši svētbrīži ar lūgšanām, katehisma mācību, bet bez Svētā Vakarēdiena. Mācībai beidzoties, tika kristīti un iesvētīti vairāki katehēti.Pirmais dievkalpojums ar Svēto Vakarēdienu notika 1999. gada Vasarsvētkos. Draudze kā juridiska persona tika dibināta 2000. gadā. Pacietīgi un pazemīgi izejot cauri „šķīstīšanas” desmitgadei, pilnu un pastāvīgu juridisko statusu sasniedzot 2010. gadā.

Jauns un spēcīgs impulss draudzes dzīvē saistāms ar 2001.gadu, kad aizsākās dievnama būvniecības darbi, šim posmam noslēdzoties ar dievnama iesvētīšanas dievkalpojumu 2011. gada Vasarsvētkos.

Ozolnieku luterāņu draudzes parādīšanās un veidošanās Ozolniekos ir brīnišķīgs Dieva žēlastības demonstrējumsne tikai pašai draudzei, bet arī Ozolniekiem.

Draudzes mācītājs ir Uldis Fandejevs; draudzes priekšnieks Aivars Broks; pērminders Dzintars Pelūde; kasiere-grāmatvede Anitra Danieka; ērģelniece sākotnēji bija Maija Veličkovska, tag. Blumberga, bet kopš 2002. gada līdz šim brīdim – Sintija Šteinkopfa.