Biedrība SD Oluksna

Share

labie darbi

Biedrības SD Olūksna darbības apraksts.

Reģ. Nr. 40008100940

SD Olūksna ir nekomerciāla biedrība, dibināta 2006.gadā, kas jau daudzus gadus nodarbojās ar nekomerciālu mūzikas, literatūras un mākslas popularizēšanu, jaunatnes muzikālo un māksliniecisko izglītošanu, festivālu un pasākumu organizēšanu.


Biedrības mērķi: mūzikas un mākslas popularizēšana un prezentēšana.


Uzdevumi:

1.Jaunatnes muzikālā un mākslinieciskā izglītošana.

2.Mūzikas kluba izveide.

3.Nekomerciālas skaņu ierakstu studijas izveidošana.

4.Koncertu organizēšana.

5.Ikgadēju nekomerciālu mūzikas, literatūras un mākslas festivālu organizēšana.

6.Muzikālo un mākslas projektu prezentācija.

7.Muzikālo un mākslas projektu realizācija.

8.Plenēru organizēšana.

Biedrība darbojās un turpina darboties:

1.Organizētas regulāras apmācības ģitāras, basģitāras un sitamo instrumentu spēlē jauniešiem no Alūksnes, Rīgas, Gulbenes, Kuldīgas, uc

2.Izveidota un darbojās ar skaņu aparatūru apgādāta mācību un mēģinājumu telpa jaunajiem mūziķiem,kurā savu darbību sākušas vairākas jaunās grupas. Šeit savu darbību sākušas tādas grupas kā “Volyst”, “Uz sienas rakstīts”, ”Putna galvas” ,”Potenciāli” uc, arī jauniešu grupa no Gubenes.

3.Organizēti ikgadējie muzikāli mākslinieciskie projekti “Dzejas vakars Sprīdīšos”(kurš šogad pāraudzis par „Daiļrunātāju festivālu Palaid muti”) www.palaidmuti.1w.lv ar tādu Latvijā pazīstamu dzejnieku kā Imants Daksis, Rihards Bargais, Andris Akmentiņš, Jānis Indāns,, Alberts  Rokpelnis, Imants Vītols uc, kā arī vietējo jauno dzejnieku Valta Vilimsona, Ulda Kalekaura uc piedalīšanos.

4.Noorganizēti vairāk nekā 300 koncerti Sprīdīšu brīvdabas estrādē dažādiem mūzikas projektiem no Latvijas un ārvalstīm. To skaitā Latvijā plaši pazīstamām grupām Skyforger, Linga,Trianas parks, Rūsa, Tumors, Inokentijs Mārpls,Huskvarn u.c.

5.Organizēts ikgadējs, viens no atpazīstamākajiem rock mūzikas festivāliem Latvijā “Sutas balss” kurš šogad notika jau 9 reizi. www.sutasbalss.1w.lv. Festivāls devis iespēju lielākam skatītāju lokam sevi pieteikt tādām grupām kā Thursday 12th, Tumors, Lietotas mēbeles no Holandes, Astro’n’out uc.

6.Organizēti koncerti Sprīdīšu brīvdabas skatuvē grupām no Brazīlijas, Itālijas, Holandes, Čehijas, Somijas, Lietuvas un Igaunijas.

7.Uzņemti vairāki koncertieraksti Sprīdīšu brīvdabas skatuvē sadarbībā ar RM&studios DVD formātā.



2011.gada aprīlī "SD Oluksna" piedalījās ar projektu http://www.labiedarbi.lv un guva atsaucību
Biedrība SD Olūksna darbojās jaunatnes muzikālajā un mākslinieciskajā izglītošanā, mūzikas, mākslas un literatūras popularizēšanā, festivālu "Sutas balss", "Palaid muti" organizēšanā. Mēģinājumu telpa Jaunalūksnes pagasta “Sprīdīšos” jaunajiem mūziķiem ir pieejama un darbojas jau kopš 2007.gada. Daudzas mūzikas grupas savu radošo darbību ir sākušas šeit. Novada jauniešu vidū ir daudz entuziastu ar muzikālo dzirdi un ritma izjūtu un kas vēlas iemācīties pašmācības ceļā spēlēt bungas, ģitārspēli un basģitāru, mēs piedāvājam jauniešu interesēm atbilstošu iespēju

http://www.labiedarbi.lv/lv/rezultati/ap…






2009.gadā Alūksnes Novada fonda ar Hipotēku bankas atbalstu rīkotajā 7. Projektu konkursā "Atbalsts iedzīvotāju iniciatīvām" SD Oluksna piedalās ar projektu " Brīvdabas estrādes atjaunošana" 

Ar Alūksnes Novada fonda un a/s Latvijas Hipotēku un zemes bankas atbalstu, piedaloties brīvprātīgo darba grupai, projekts „Brīvdabas estrādes atjaunošana un uzlabošana Jaunalūksnes pagasta „Sprīdīšos” dod iespēju kvalitatīvāk sakopt vidi un rekonstruēt estrādi Jaunalūksnes pagasta „Sprīdīšos”/ Projekts paver iespēju pievilcīgā vidē nākotnē organizēt Latvijas jauno mūzikas grupu un sabiedrībai plaši pazīstamu mākslinieku koncertus, popularizējot šis grupas plašākā sabiedrības lokā.


Mūs var atbalstīt:
biedrība SD Oluksna

Reģ. Nr. 40008100940

AS ”SEB banka”

SWIFT: UNLALV2X

Konts: LV41UNLA0050017361561