Rally Team Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs

Share

Par sportistiem

Jaunais Latvijas rallija censonis Ralfs Sirmacis ir aktīvs un dzīvespriecīgs Rīdzinieks, kura galvā, kā pats atzīst, dzīvo viens vienīgs autosports un viss, kas ar to saistīts! Ikdienā, kad nav ralliju, Ralfs mācās auto mehāniku Rīgas Tehniskajā koledžā un aizvada daudz treniņus kopā ar savu stūrmani Māri Kulšu! Par Māri Ralfs saka tikai to labāko: ”Māris ir ne tikai labs stūrmanis, bet arī ļoti labs draugs, kurš vienmēr palīdzēs! Ja mašīna nebūs gatava rallijam, viņš ir gatavs palīdzēt kaut vai naktī, lai tikai varētu piedalīties. Rallijā viņam varu pilnīgi uzticēties, un tas ir pats galvenais!” Pats par sevi Ralfs saka: ”Nedodiet man ēst, dodiet braukt!” Ralfa sapnis un uzstādītais mērķis ir kļūt par pasaules rallija čempionu!

Ralfa Stūrmanis, cēsinieks Māris Kulšs ar autosportu saistīts jau kopš skolas laikiem. Savas gaitas autosportā uzsācis kā mehāniķis, taču stūrmaņa krēslā sēdies 2004. gadā, kad kopā ar pilotu Miku Bērzkalnu brauca ar žigulīti un pēc tam - audi quattro. Māris stūrmaņa pienākumus pilda jau 8 gadus un paspējis sēdēt blakus 3 pilotiem. Pēdējās 2 rallija sezonas aizvadītas kopā ar Ralfu. Māris par Ralfu saka tā:” Super čalis! Ātrs, mērķtiecīgs. Viņā ir viss, kas vajadzīgs lai ātri brauktu!”

Neskatoties uz to, ka Ralfs tikai nesen ir kļuvis pilngadīgs,  viņš jau ir paspējis pierādīt uz ko ir spējīgs. Savā salīdzinoši neilgajā autosportista karjerā viņš jau ir paspējis kļūt par NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionu kroskartos 2008. gadā, Latvijas autokrosa čempionu kroskartos 2009. gadā un izcīnīt godalgotas vietas 2010. un 2011. gada rallija sezonās. Viens no pēdējā laika lielākajiem sasniegumiem ir aizvadtajā 2012. gada rallija sezonā, kad Ralfs kļuva par jaunāko Latvijas Rallija čempionu R2 klasē visā Latvijas Rallija čempionāta vēsturē! Neskatoties uz to, Ralfs paspēja izcīnīt arī čempiona titulu Latvijas Rallijsprinta čempionāta 2WD OPEN klasē un iegūt vietu finālā starptautiskajās Fiesta Sporting Trophy Shootout 2012 sacīkstēs!
2013. gada rallija sezonu Sirmacis/Kulšs startēs kā OKartes Autosporta akadēmijas komandas dalībnieki ar Ford Fiesta R2 automašīnu! TIEKAMIES TRASĒ UN TURI ĪKŠĶUS PAR ZAĻO FORDIŅU! (Vairāk informācijas par OKartes Autosporta akadēmiju meklē te www.autoakademija.lv)