viens plus divi

Share

MOOC kursi

MOOCs (Massive Open Online Courses)

txt_281878_uber

Kas ir MOOCs?
MOOCs ir masveida tiešsaistes atvērtie kursi, kuri paver jaunas iespējas studentiem, kuriem nav iespēju ceļot vai izbrīvēt laiku darba dēļ. Tās ir virtuālās mācību platformas, kuru jau izmanto vairāki simti tūkstošu dalībnieku un šis skaits strauji piaug. Šie kursi ir pieejami visur un jebkurā laikā (vajadzīga tikai piekļuve internetam), un kas ir pats svarīgākais - tie ir bezmaksas!

MOOCs ir dažādu pasaules universitāšu piedāvātie tiešsaistes kursi, kas cilvēkiem ļauj iegūt kvalitatīvu izglītību, neizejot no mājas. Šos kursus var apgūt konkrētā laika periodā vai arī tādā termiņā un tempā, ko students nosaka pats. Tie parasti aptver 20–200 mācību stundas. Pēc katra kursa pabeigšanas var panākt kvalifikācijas atzīšanu, iegūstot kursu pabeigšanas apliecību, tā saucamo "žetonu", vai kredītpunktu apliecību, ko varētu ieskaitīt, lai iegūtu akadēmisko grādu.

What is MOOC?

Iesaku jums pamēģināt iziet kādu no šiem kursiem! Izmēģini kādu no šīm MOOC platformām, vai arī vienkārši apskati to piedāvājumu. (šiem kursiem var pieteikties tikai no 18 gadu vecuma)