Alfa kurss Latvijā

Share

Alfa kursu iesaka...

“Alfa kurss ir pasaulē plaši pazīstams kā viens no sekmīgākajiem ceļiem, lai cilvēkus iepazīstinātu ar kristīgās ticības pamatiem un dotu viņiem motivāciju iesaistīties draudzes dzīvē. Tieši tādēļ Alfa kurss, manuprāt, pelna vislielāko uzmanību, jo draudzes locekļu aizplūšana no draudzēm pēc iesvētībām ir viena no sāpīgākajām problēmām mūsu Baznīcas dzīvē. Novēlu konferencei sekmīgu darbu un labus augļus!”

Jānis Vanags, Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas Rīgas un Latvijas arhibīskaps


“Alfa ir sevi apliecinājusi kā visefektīvāko Evaņģelizācijas palīginstrumentu Eiropā un citviet pasaulē. Tāpēc vien tā ir rūpīgas uzmanības vērta. Alfa – tā ir iespēja mums pašiem pieaugt ticības atziņā un neuzbāzīgi, bet mērķtiecīgi palīdzēt citiem spert tālākos soļus patiesības meklējumos."

Pēteris Sproģis, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps


“Alfa kurss palīdz ne tikai uzrunāt cilvēkus, kuri nav saistīti ar draudzi, un pasludināt tiem Evaņģēlija vēsti aktuālā un saprotamā veidā, bet arī dinamizē draudzes darbību. Apmācības procesā ticīgie arvien labāk sāk apzināties to, ka Baznīca – tie ir ne tikai garīdznieki, bet arī vienkāršie draudzes locekļi, un ka  viņi ir ārkārtīgi svarīgi Baznīcas misijas īstenošanā, konkrēti – evaņģelizācijas jomā. Alfa – tā ir viena no iespējām atdzīvināt kristīgo Baznīcu. Apsveicams ir arī Alfas ieguldījums ekumenisma jomā – kurss veicina kopību un sadraudzību tā dalībnieku starpā, neatkarīgi no viņu konfesionālās piederības.”

Zbigņevs Stankēvičs, Romas katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps – metropolīts