Kroghs-Groent

Official page
Share

Par atalgojumu un citiem pozitīviem pamudinājumiem


gal_345042657_large

Kāpēc sezonas strādniekiem no Latvijas ir izdevīgi strādāt pie Kroghiem? Nosauksim dažus faktorus, kuri, iespējams, pamudinās jūs izvēlēties darbu Kroghu saimniecībā.


Atalgojums.


Atalgojums ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas var mudināt izvēlēties sezonas darbu Kroghu saimniecībā. Dānijas ekonomika ir stabila un plaukstoša, Pasaules ekonomiskā krīze to nav skārusi tik smagi, kā tas noticis ar Latvijas un citu valstu tautsaimniecībām.


Dānijā augstu vērtē ieguldīto darbu un tā rezultātā iegūtos darba augļus. Vidējā mēneša samaksa, ko jūs variet saņemt par godprātīgi paveiktu darbu, ir 3 līdz 5 reizes lielāka par to kādu jūs šobrīd saņemiet Latvijā.


Tiek aprēķināta gabaldarba samaksa par novāktiem zemeņu, zirņu vai citu dārzāju kilogramiem, vai stundas darba takse, ja darbinieks norīkots kartupeļu vākšanā vai darbos, kuriem gabaldarba samaksa nav piemērojama.

gal_344581888_large
Foto - Zemeņu vākšanā 2013 gada jūlijā.


80% gadījumos tikai no jums, jūsu neatlaidības un darba spējām ir atkarīgs tas - cik nopelnīsiet. Atlikušie 20% ir Dabas Mātes un Dānijas Tirgus ietekmē.


Lauku darbi negaida, ražas novākšanai jāizmanto visas dienas un stundas, kad ir saulains un sauss. Tāpēc darbs uz lauka norit visu nedēļu, arī brīvdienās, un atbilstoši nostrādātajam tiek aprēķinātas arī brīvdienu darba kompensācijas un atvaļinājuma maksa.


Precīzas gabaldarba izmaksas un stundu taksi, kā arī piemaksas jūs variet uzzināt rakstot privāti Kristianam Krogham, e pasts:


Sadzīves apstākļi

Kroghu ģimene sezonas strādniekus nodrošina ar nepieciešamajiem dzīves apstākļiem turpat uz vietas saimniecībā. Dzīvošanai aprīkotos pārvietojamajos vagoniņos. Katrā no tiem ir gultas vietas 4 cilvēkiem, virtuve - ēdamtelpa (virtuvē ir ledusskapis un izlietne), duša un tualete, arī skapīši darba apģērbam.

Elektrība, siltums, aukstais un siltais ūdens ir nodrošināti ir katrā no mītnēm.

gal_344582697_large
Foto - Vakara sarunas un "skaipošana" 2013 gada jūlijā.


Strādnieku kopējā virtuve aprīkota ar 2 elektriskajām plītīm (ir cepeškrāsnis), lielo ledusskapi un trauku mazgātavu, turpat blakus atrodas arī veļas mazgātava ar 2 veļasmašīnām.

Ražas laikā, bez papildus maksas, ēdiena gatavošanai izmantojami kartupeļi un citi dārzeņi, tiesa - no brāķētās produkcijas klāsta, bet jāpiebilst, ka Latvijā tos vērtētu kā tirgum atbilstošus un kvalitatīvus.


Tuvējā apkārtnē ērti pārvietoties ar saimniecībā esošajiem riteņiem, bet braucienam uz pilsētu saimnieki izīrē vienu no savām automašīnām.

Tiem strādniekiem, kuriem nav līdzi paņemts savs dators, no darba brīvajā laikā Kroghs nodrošina bezmaksas pieeju internetam (arī skype un sociālajiem tīkliem). Pārējiem pieejams bezmaksas WI-FI.

Tiem strādniekiem, kuri vēlas iepirkties „Kroghs Grønt” saimniecības veikaliņā ir 30% atlaide.


Kristians Kroghs saka, ka šie nav ekskluzīvi dzīves apstākļi, bet ir nodrošināts viss nepieciešamais strādājošo normālai sadzīvei.


gal_344582632_large
Foto - Zemeņu meitenes Tonderas pilsētas svētkos 2013 gada vasarā


Iespēja iepazīt Dāniju un tuvējo Vāciju

No darbiem brīvajās dienās apceļot tuvāko Dānijas reģionu, paviesoties pilsētas svētkos un citos notikumos ir viena no šī vasaras darba priekšrocībām. Dāvanas mājiniekiem izdevīgi ir iepirkt tuvējās Vācijas mazpilsētās. Lielveikali „ALDI”, ”SKY”, „LIDL”, u.c. atrodas nepilnu 30 minūšu brauciena attālumā no saimniecības. Daudziem produktiem (izņemot gaļu) un precēm vācu cenas ir draudzīgākas kā Latvijā, bet dāņu produkti ir dārgāki un kvalitātes ziņā pārspēj vācu un Latvijas tirgū piedāvātos.


* * * * * * * * *

Lai nemodinātu ilūzijas par to, ka Dānijā „debesu manna birst no gaisa” kopā ar ieguvumiem jāpiemin arī grūtības ar kādām būs jāsastopas.


Grūtības ar kurām sastapsieties:


  • Agrie rīti. - Darbs jāsāk agri no rīta, lai 5:00 būtu savā darba vietā uz lauka, ir jāceļas 4:00 -4:15 no rīta.
  • Ilgās darba stundas. - Daba negaida un nereti sagādā pārsteigumus, tāpēc ir jāizmanto katra tās atvēlētā saulainā un sausā diennakts stunda. Darbi var ieilgt līdz vēlam vakaram.
  • Muguras un kaulu sāpes, - pirmajā darba nedēļā tās būs neatņemams pavadonis tiem, kuri nav pieraduši pie fiziski smaga, lauku darba;
  • Iespēja apaukstēties un saslimt, - ja nav klimatam atbilstoša, maināma apģērba;
  • Iespējama arī psiholoģiska nesaderība ar kādu no līdzās dzīvojošajiem kolēģiem, jo īpaši ja blakus dzīvots un strādāts ilgu laiku;
  • Emocionāls diskomforts ilgu laiku esot projām no mājām un ģimenes;

Esiet gatavi šīm grūtībām un jau iepriekš rodiet risinājumu kā tās pārvarēt (pareizs dienas režīms un pašdisciplīna, līdzpaņemtas zāles, apģērbs). Emocionālas un psiholoģiskas dabas grūtības palīdzēs pārvarēt humors un draudzīgas attiecības ar kolēģiem, bet ja rodas problēmas, kuras pats nespējiet pārvarēt, tad nekavējoties informējiet par to darba devēju – Kristianu.