sauleskolektors.lv

Official page
Share

Par saules kolektoriem

Saules kolektori ir tehniskas iekārtas, kuras absorbē saules starojumu, pārvēršot to siltumā, kas tiek novadīts solārajā boilerī vai caur siltummaiņiem peldbaseinā, zemgrīdas apkurē vai siltuma akumulatorā.

gal_244325703_large


Uzbūves princips saules kolektoram ir salīdzinoši vienkāršs - tas sastāv no korpusa, absorbējošās virsmas, siltumizolācijas slāņa un triecienizturīga solārā stikla. Korpusā zem absorbējošās virsmas izvietotas vara caurules, pa kurām plūst siltumnesējs, kas drošības apsvērumu dēļ nedrīkst būt antifrīzs vai cits indīgs šķidrums. sauleskolektors.lv lietotais siltumnesējs SolarEko ir pilnīgi drošs videi un veselībai nekaitīgs, turklāt tam ir arī antikorozijas īpašības.
Saules starojumam caur solāro stiklu nonākot uz absorbējošās virsmas, tiek radīts siltums. No saules iegūto siltumu var izmantot ūdens sildīšanai boilerī, peldbaseinā, kā arī apkurei vai tās atbalstam.
Kvalitatīvi un Ziemeļeiropas klimatam atbilstoši saules kolektori ir drošs veids, kā būt neatkarīgam no energoresursu cenu svārstībām. Tas nodrošina finanšu ieguldījumu maksimālu atdevi un samazina oglekļa dioksīda izmešus, saudzējot apkārtējo vidi.