sauleskolektors.lv

Official page
Share

Apkures atbalstam

Ir vairāki veidi, kā sauleskolektors.lv veido solārās sistēmas apkures atbalstam, atkarībā no ēkas apkures veida. Solārā sistēma apkures atbalstam paredz arī ūdens sildīšanu no saules (ar saules enerģiju). Latvija visbiežāk pielietotais solārās apkures atbalsta sistēmas veids ir ar siltuma akumulatoru. Šādā sistēmā no saules vispirms tiek uzsildīts siltā ūdens boileris, tad sistēma automātiski pārslēdzas un silda apkures siltuma akumulatoru. Mēs piedāvājam arī kombinētos boilerus-siltuma akumulatorus, kas ietaupa vietu katlu telpa un novērš kaitīgo baktēriju rašanos siltajā ūdenī.
Apkures atbalsta nodrošināšanai Latvijas apstākļos, nepieciešams ne mazāk kā 10m2 saules kolektoru.
Ziemā sauleskolektors.lv apkures atbalsta sistēma veiks priekšsildīšanu, papildinot esošo apkures sistēmu. Saulainā rudens vai pavasara dienā tiek uzkrāts pietiekošs siltuma daudzums, lai visu nakti sildītu māju. Vasaras periodā šāda sistēma kļūst īpaši jaudīga, tādēļ papildus var sildīt peldbaseinu vai mitro pagrabstāvu.
sauleskolektors.lv piedāvā katram objektam atbilstošāku risinājumu enerģijas iegūšanai apkures atbalstam no saules. Kopējais energoresursu ietaupījums, izmantojot saules kolektorus, gadā sasniedz 30%.

Ieguvumi no sauleskolektors.lv:
  • Līdz 30% enerģijas ūdens sildīšanai un apkurei no saules;
  • 35+ gadu sagaidāmais iekārtas darba mūžs;
  • Kurināmā un elektrības cenām pieaugot, saules kolektoru sistēma ļaus ietaupīt aizvien vairāk;
  • Komforts un drošības sajūta, jo saules enerģiju neietekmē krīzes un energoresursu cenu svārstības.