sauleskolektors.lv

Official page
Share

Apkurei – "Solārā siltumsūkņa sistēma"

Jau šobrīd Latvijā iespējams lietot saules kolektorus apkurei, pilnībā apgādājot māju ar siltumu un silto ūdeni no saules enerģijas. Šo veidu sauc par ‘‘Solāro siltumsūkņa sistēmu’’.
Šai sistēmai ir divas būtiskas daļas: siltumsūknis ar lieliem siltummaiņiem un plakanie sauleskolektors.lv vakuuma saules kolektori. Tā ir efektīva kombinācija. Saulainās dienās tiešā veidā neizmantotais siltums no saules kolektoriem tiek novadīts zemē, bet, kad tiešās saules enerģijas nepietiek, siltumsūknis to ,,izsūknē’’ no zemes. Tādējādi saule silda māju, ūdeni boilerī vai peldbaseinā, ja tāds ir. ,,Solārā siltumsūkņa sistēma’’ novērš zemes kontūra cauruļu apsalšanu, kas bieži ir cēlonis parasto siltumsūkņu neefektivitātei.
„Solārajā siltumsūkņa sistēmā’’ ļoti būtiska sastāvdaļa ir sauleskolektors.lv plakanie vakuuma saules kolektori, kas tiek ražoti un uzstādīti pēc patentētas tehnoloģijas un ir īpaši efektīvi. Citus kolektorus „Solārajā siltumsūkņa sistēmā’’ lietot nevar, jo tikai sauleskolektors.lv plakanie vakuuma saules kolektori ir droši pret kondensāta rašanos.
,Solāro siltumsūkņa sistēmu’’ ar plakanajiem vakuuma saules kolektoriem ir iespējams izveidot izmantojot jau esošu siltumsūkni, tādējādi būtiski uzlabojot tā darbību.
Svarīgi ir tas, ka enerģijas patēriņš ,,Solārās siltumsūkņa sistēmas’’ darbībai ir ievērojami mazāks kā parastajam siltumsūknim un jebkurai citai apkures iekārtai. „Solārā siltumsūkņa sistēma”, patērējot nedaudz elektrības (nepilni 200 lati gadā 150m2 ēkai), spēj pilnībā apgādāt māju ar silto ūdeni un apkurei nepieciešamo enerģiju.

Ieguvumi no sauleskolektors.lv
  • Vidējais ,,Solārās siltumsūkņa sistēmas’’ lietderības koeficients 8;
  • 35+ gadu sagaidāmais iekārtas darba mūžs;
  • Kurināmā un elektrības cenām pieaugot, ,,Solārā siltumsūkņa sistēma’’ ļaus ietaupīt aizvien vairāk un būtiski uzlabos Jūsu dzīves kvalitāti;
  • Komforts un drošības sajūta, jo saules enerģiju neietekmē krīzes un energoresursu cenu svārstības.