sauleskolektors.lv

Official page
Share

Ūdens sildīšanai

Siltais ūdens mums nepieciešams visu gadu. To sildīt ar saules kolektoriem var praktiski jebkurā saules apspīdētā privātmājā, viesu mājā vai citā objektā.
Ūdens sildīšana veido vidēji 30% no ikgadējā enerģijas patēriņa rēķina. Izmantojot sauleskolektors.lv piedāvātās solārās sistēmas, iegūsiet 60-70% nepieciešamās enerģijas ūdens sildīšanai no saules gadu pēc gada!
Solārā iekārta Latvijā ražīgi darbojas 6-7 mēnešus, no aprīļa līdz oktobrim. Laikā no novembra līdz februārim, kad ar saules saražoto siltuma enerģiju nepietiek, tā papildus jāņem no esošās siltumapgādes sistēmas. Profesionāli izveidota saules kolektoru sistēma uz citu enerģijas avotu pārslēdzas automātiski. sauleskolektors.lv piedāvātos kolektorus vada tādi digitālie kontrolieri, kas precīzi regulē no saules iegūstamo siltumu, nepārtraukti mērot temperatūru dažādos sistēmas mezglos un mainot sūkņa jaudu, atkarībā no saules starojuma intensitātes. Pat ziemas mēnešos sauleskolektors.lv kolektori nodrošina pietiekami daudz enerģijas, lai sasildītu ūdeni boilerī, kuru līdz nepieciešamajai temperatūrai uzsilda malkas, gāzes vai granulu katls, elektriskais sildītājs, siltumsūknis vai cita apkures iekārta.
Visvienkāršākā saules kolektoru sistēma sastāv no pieciem mezgliem: saules kolektoriem, solārā boilera, izplešanās tvertnes, vadības bloka un cirkulācijas sūkņa hidromezgla. Tie visi savā starpā ir savienoti ar izolētām nerūsējošā tērauda vai vara caurulēm, pa kurām plūst nesasalstošs siltumnesējs, kas drošības apsvērumu dēļ nedrīkst būt antifrīzs vai cits indīgs šķidrums. sauleskolektors.lv lietotais siltumnesējs "SolarEko" ir pilnīgi drošs un veselībai nekaitīgs, turklāt tam ir arī antikorozijas īpašības.

Ieguvumi no sauleskolektors.lv:
  • Līdz 70% enerģijas ūdens sildīšanai no saules;
  • 35+ gadu sagaidāmais iekārtas darba mūžs;
  • Kurināmā un elektrības cenām pieaugot, saules kolektoru sistēma ļaus ietaupīt aizvien vairāk;
  • Komforts un drošības sajūta, jo saules enerģiju neietekmē krīzes un energoresursu cenu svārstības.