ZAAO EKO burziņš

Official page
Share

ZAAOnīcas augusta padomi

333.padoms: Vienmēr gādā, lai Tava ledusskapja durvis būtu pienācīgi hermētiskas un siltais gaiss netiek iekšā, kā arī aukstais ārā. Tādējādi tiks taupīti energo resursi.

334.padoms: Ja vēlies kādā telpā atsvaidzināt gaisu, tad dari to dabiski - izmanto kaltētus ziedus, ziedlapas vai augļu miziņas. Patīkami un bez ķīmiju klātbūtnes!

335.padoms: Atbalsti vietējos, videi draudzīgos uzņēmumus un iegādājies to preces.

336.padoms: Visus dārza augļus, ogas vai dārzeņus, ko nevari apēst svaigus, neizmet, bet noteikti iekonservē vai savāri ievārījumos ziemai.

337.padoms: Ne pannu, ne cepeškrāsni nesāc sildīt, kamēr neesi gatavs/a likt tajā ēdienu. Netērē lieki resursus!

338.padoms: Ja esi iemīļojis ķīniešu ēdienus, tad iegādājies vairākas reizes lietojamos irbulīšus, nevis katru reizi ēd ar jauniem un tos atkal izmet.

339.padoms: Ja esi apdedzinājies baudot pēdējos siltos saules starus, tad uz vairāk skārtajām vietām uzklāj skābo krējumu. Tas palīdzēs tikpat labi kā kosmētiskie līdzekļi, bet bez ķīmijas klātbūtnes

340.padoms: Vecus dāvanu maisiņus vari nopūst vienā, interjeram piestāvošā krāsā, un izmantot dažādu saimniecisku sīkumu (sūkļu, higiēnas preču, skaistumkopšanas piederumu, utt.) glabāšanai.

341.padoms: Arī dodoties uz tirgu un tirdziņiem ņem līdzi savus traukus un maisiņus, lai nebūtu jālieto tur piedāvātie.

342.padoms: Skolas laikam tuvojoties, apdomā vai savas vecās skolas grāmatas nevari ziedot jaunāko klašu skolēniem.

343.padoms: Pirms iegādājies jaunas lietas skolai, rūpīgi pārbaudi, kas mājās jau ir atrodams un tikai tad dodies uz veikalu pirkt trūkstošās lietas.

344.padoms: Klājot svētku galdu, uzkodu uzduršanai izmanto dabīgos koka, nevis plastmasas irbuļus.

345.padoms: Ja skolniekam iepriekšējā gada skolas soma vēl der un patīk, tad iztīri to un salabo, kas labojams un jaunu nevajadzēs iegādāties.

346.padoms: Piedalies visos iespējamos dabas sakopšanas pasākumos, kādos vari - skolas, bērnudārza, pilsētas sakopšanas talkās, tīrības kampaņās, kā arī citās līdzīgās aktivitātēs. Daba priecāsies!

347.padoms: Vai zināji, ka jaunākie žurnāli un laikraksti pieejami arī bibliotēku lasītavās un vēlāk tos var ņemt lasīt arī uz mājām? Ne katru reizi ir jāiegādājas pašam savs eksemplārs.

348.padoms: Dārzeņus, augļus un ogas, ko nevar glīti salikt kompotos un marinādēs neizmet, bet vāri to tiem saldos un sāļos ievārījumus, lečo un citus līdzīgas konsistences gastronomijas brīnumus.

349.padoms: Bērnu biezeņus pagatavo pats no svaigiem Latvijas dārzeņiem un augļiem, nevis iegādājies tos neskaitāmajās mazajās burciņās.

350.padoms: Kad gatavo ēst cepeškrāsnī, tad nevajadzīgi nevirini tās durvis, lai lieki netērētu resursus temperatūras uzturēšanai.

351.padoms: Ja regulāri lieto roku mazgājamās ziepes pudelē, tad izvēlies putas, nevis šķidrās ziepes. Tāds pat putu daudzums pietiks krietni vairākām mazgāšanas reizēm.